Πανηγυρίζει η ΑΕ Κομοτηνής! Ανατροπή και επιστροφή στην Α’ Εθνική!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Την άνοδό της στην Α2 Κατηγορία πανηγυρίζει η ΑΕ Κομοτηνής, μετά από την σπουδαία νίκη της στον αγώνα μπαράζ που φιλοξενήθηκε στο κλειστό του Μοσχάτου με 3-1 σετ επί του Κύδωνα Χανίων, μια νίκη που ήρθε με ανατροπή, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1.

Κλειδί αναμφισβήτητα στην επικράτηση και την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια ήταν η ψυχραιμία και τα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν οι κιτρινόμαυροι όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας χάσει το πρώτο σετ και με τον Κύδωνα να έχει σετ μπολ στο 23-24 στο δεύτερο.

Εκεί ωστόσο, με ένα σερί 3-0 οι παίκτες του Τρύφωνα Εξάρχου κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση, να πάρουν το σετ, να ισοφαρίσουν και μετά να μην αφήσουν τους Κρητικούς να απειλήσουν ούτε στιγμή, κατακτώντας τα δύο επόμενα με 25-15 και 25-17. 

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕ Κομοτηνης έχει μακρά ιστορία, με τρεις σεζόν να συμμετέχει στην Α1 Κατηγορία. Εξασφάλισε την άνοδό της για πρώτη φορά την σεζόν 1989-90, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό την επόμενη χρονιά. Όμως η ΑΕ Κομοτηνής επέστρεψε στην Α1 την σεζόν 1996-97, όταν μάλιστα αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια στην Α2.

Στην Α1 αγωνίστηκε τις δύο επόμενες δύο σεζόν έχοντας ως μεγαλύτερη επιτυχία της μια νίκη επί του πανίσχυρου τότε Παναθηναϊκού, αλλά μετά τον υποβιβασμό το 1999,  σταδιακά άρχισε η πτώση, που οδήγησε την ομάδα στις τοπικές κατηγορίες. Την σεζόν 2006/07 εξασφάλισε την άνοδο στην Β΄ Εθνική, κατακτώντας το τοπικό πρωτάθλημα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει την επιθυμητή πορεία.

Ξέφρενα ήταν τα πανηγύρια των παικτών μετά τη λήξη του αγώνα, παρέα με τους 25 περίπου οπαδούς της ομάδας, κυρίως συγγενείς και φίλους των παικτών που μένουν στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτορεπορτάζ σε επόμενες αναρτήσεις από την σπουδαία αυτή επιτυχία.

Τα σετ: 21-25, 26-24, 25-15, 25-17

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Εξάρχου): Παπασπύρου, Παπαδόπουλος, Βαρελάς, Λέκκος, Δεληγιαννίδης, Χατζη/ Λαντζουράκης, Παπαιωάννου (λ), Χασιαπέτης, Μαυρίδης, Κετσίδης
ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ (Ζιώγας): Πάτερος, Φυντριλάκης, Μαυρεδάκης, Χατζηδαμιανού, Αμπατζής, Φίλος / Νικηφοράκης, Μαρακάκης, Κολιάμπας,Μπαριάμπας, Κανδηλιεράκης, Παύλου (λ)