‘Oλα τα σενάρια που οδηγούν την Skoda Ξάνθη σε υποβιβασμό ή μπαράζ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Mετά την ήττα στην Κρήτη και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, η Ξάνθη έχει μπλέξει πλέον για τα καλά σε σενάρια υποβιβασμού. Πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει ακόμα και με άμεσο υποβιβασμό. Ακόμα και η νίκη όμως δεν σημαίνει δεδομένη σωτηρία, καθώς η τύχης της δεν εξαρτάται απόλυτα από την ίδια.

Συνολικά όχι μία και δύο, αλλά πέντε ομάδες θα παλέψουν για να μην ακολουθήσουν τον Άρη στην Football League, αλλά και για να μην παίξουν μπαράζ, όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση μετά την 33η και προτελευταία αγωνιστική της Super League.  Αναλυτικά ανά ομάδα, τα σενάρια που έχουν διαμορφωθεί.

Ξάνθη: Με νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, σώζεται αν: α) δεν νικήσει ο Απόλλων τον Ολυμπιακό, β) χάσει ο Πανιώνιος από τον Πλατανιά. Σε τριπλή ισοβαθμία με Πλατανιά, Βέροια (μη νίκη Απόλλων), η Ξάνθη παίζει πλέι άουτ, ενώ με νίκη του Απόλλωνα υποβιβάζεται. Εννοείται ότι η νίκη είναι μονόδρομος, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα είναι καταδικαστικό δεδομένου και του προγράμματος των άλλων ομάδων

Βέροια: Η νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης την τελευταία αγωνιστική στην Ημαθία δεν αρκεί στη Βέροια, αφού θέλει ταυτόχρονα μη νίκη της Ξάνθης και του Απόλλωνα για να σωθεί. Με ισοπαλία, ήττα της Ξάνθης και ήττα του Απόλλωνα, παίζει μπαράζ με τους «κυανόλευκους» για τα πλέι άουτ. Με άλλο αποτέλεσμα του Απόλλωνα, η Βέροια παίζει πλέι άουτ.

Απόλλων: Με νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Απόλλων σώζεται. Με ισοπαλία και μη νίκες Ξάνθης, Βέροιας, σώζεται. Με ισοπαλία και νίκες Ξάνθης, Βέροιας, υποβιβάζεται. Με ήττα και ήττες Βέροιας, Ξάνθης σώζεται. Σε τριπλή ισοβαθμία με Ξάνθη, Βέροια ο Απόλλων παίζει πλέι άουτ.

Πλατανιάς: Με νίκη κόντρα στον Πανιώνιο σώζεται. Σε ισοβαθμία με Βέροια, νίκη Απόλλωνα, μη νίκη Ξάνθης, παίζει μπαράζ με Βέροια για τα πλέι άουτ. Στο ίδιο σενάριο αλλά με μη νίκη Απόλλωνα, σώζεται. Σε ισοβαθμία με Ξάνθη σώζεται, σε τριπλή ισοβαθμία με Βέροια, Ξάνθη, σώζεται.

Πανιώνιος: Τουλάχιστον ισοπαλία και σώζεται. Σώζεται και με ήττα, αρκεί να μη νικήσουν Ξάνθη, Βέροια. Σε τριπλή ισοβαθμία με Ξάνθη, Βέροια και νίκη του Απόλλωνα υποβιβάζεται. Στο ίδιο σενάριο με μη νίκη του Απόλλωνα, παίζει πλέι άουτ. 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
13) Πανιώνιος 38
14) Πλατανιάς 37
15) Απόλλων 36
16) Ξάνθη 35
17) Βέροια 35

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
Πανιώνιος – Πλατανιάς
Ολυμπιακός – Απόλλων
Ξάνθη – Παναθηναϊκός
Βέροια – Αστέρας Τρίπολης

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (37 β.) παίζει έξω με Πανιωνιο

Ξανθη                   3-0,  3-2    Υπερτερεί σε ισοβαθμία

Απόλλων              2-0, 1-3     Μπαράζ

Βέροια                  2-2, 2-2     Μπαράζ

 

Απόλλων  (36 β.) παίζει έξω με Ολυμπιακό

Ξάνθη                    2-0, 2-3    Υπερτερεί σε ισοβαθμία         

Πλατανιάς            3-1, 0-2     Μπαράζ

Βέροια                  0-0, 1-1     Μπαράζ

 

Ξάνθη (35 β.) παίζει μέσα με ΠΑΟ

Απόλλων               3-2, 0-2    Υστερεί σε ισοβαθμία 

Πλατανιάς             2-3, 0-3     Υστερεί σε ισοβαθμία

Βέροια                  3-0, 2-3      Υπερτερεί σε ισοβαθμία

 

Βέροια (35 β.) παίζει μέσα με Αστέρα Τρ.

Απόλλων               1-1, 0-0      Μπαράζ               

Πλατανιάς            2-2, 2-2      Μπαράζ

Ξάνθη                    3-2, 0-3      Υστερεί σε ισοβαθμία