Γ’ Εθνική: Όλα όσα έγιναν στο θρακιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στον ΓΑΣ Κομοτηνή και την Ασπίδα Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Σε ένα κακό και νευρικό παιχνίδι ο ΓΑΣ Κομοτηνή κέρδισε την Ασπίδα Ξάνθης στο θρακιώτικο ντέρμπι με 66-62 και παρότι δεν κάλυψε την διαφορά του πρώτου αγώνα παρέμεινε ζωντανός στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί απευθείας στην Β’ Εθνική. Η Ασπίδα μπορεί να έχασε, κρατάει όμως στα χέρια της την απευθείας άνοδο, καθώς θέλει νίκες στα δύο παιχνίδια που απομένουν.

Σε ένα κακό και νευρικό παιχνίδι, που έγινε σε ένα κατάμεστο από φιλάθλους και των δύο ομάδων κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής, ο ΓΑΣ επικράτησε της Ασπιδας Ξάνθης με 66-62 και παρέμεινε ζωντανός στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί απευθείας στην Β’ Εθνική.Το παιχνίδι ήταν από την αρχή νευρικό, με την ομάδα της Κομοτηνής να είναι απελπιστικά άστοχη τόσο σε βολές όσο και σε ελέυθερα σουτ. Η Ασπίδα με τον Κουτσογιάννη μεγάλο πρωταγωνιστή (17 πόντοι στο πρώτο ημίχρονο και 24 συνολικά) ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου μπροστά, καθώς είχε πολύ εύκολα το καλάθι μέσα στη ρακέτα, ενώ έτρεξε πολύ στο γήπεδο εκμεταλευόμενη τα άστοχα σουτ των παικτών της Κομοτηνής. Έτσι το ημίχρονο βρήκε την ομάδα της Ξάνθης μπροστά με 27-32, σκορ που όχι μόνο δεν έδινε ελπίδες στον ΓΑΣ να διεκδικήσει την διαφορά νίκης με 18 πόντους που ήθελε, αλλά του έβαζε και δύσκολα για το δεύτερο ημίχρονο, καθώς σε περίπτωση νίκης της Ασπίδας ή δεύτερη θέση θα κλείδωνε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΓΑΣ μπήκε δυνατα και με ένα σερί 8-1 πέρασε μπροστά με 35-33. Από εκεί και μετά το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, καθώς οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μαζί στο σκορ μέχρι το τέλος. Δύο λεπτά πριν το τέλος ο ΓΑΣ ξέφυγε με 63-56, όμως ένα γρήγορο 0-4 της Ασπίδας έκανε και πάλι το παιχνίδι ντέρμπι. Στο τελευταίο λεπτό οι δύο ομάδες έκαναν φάουλ για να σταματήσουν το χρόνοα, αλλά και πολλά λάθη, δείγμα του άγχους και της νευρικότητας που υπήρχε. Έτσι το παιχνίδι έληξε με 66-62, δίνοντας στον ΓΑΣ μια μεγάλη νίκη που τον κρατάει ακόμα ζωντανό στο κυνήγι της κατάκτησης της δεύτερης θέσης.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο αρχηγός του ΓΑΣ Κομοτηνή Κώστας Ντίνας, ο οποίος σήμερα έκλεισε τα 34. Ο Ντίνας πέτυχε 27 πόντους (τους 17 στο δεύτερο ημίχρονο) και πήρε στις πλάτες του την ομάδα οδηγώντας την στη νίκη. Από την Ασπίδα κορυφαίος ήταν ο Κουτσογιάνης με 24, που όπως και στον πρώτο αγώνα έκανε μεγάλη ζημιά στην άμυνα του ΓΑΣ τόσο μέσα όσο και έξω από την ρακέτα.

Δεκάλεπτα: 14-14, 27-33 (ημίχρονο), 47-48, 66-62 (τελικό αποτέλεσμα)
Διαιτητές: Τζίμα, Τσιρτσιμάλης

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Λεμονίδης): Πανταζής, Σταματέλος, Διαμαντίδης, Μασλαρινός 13(2), Λεχούδης 9, Ντίνας 27(2), Ρυακιωτάκης, Μπεκρής, Καλατζής, Βελή 4, Στασινόπουλος 9, Χαλήλ 4.
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιωτόπουλος): Δενδρινός 12(1), Οικονόμου, Γρούδος 4, Σταμπουλής 5, Στεφανίδης 2, Καραμπέκης 11, Κουμπάνης, κουτσογιάννης 24(3), Παλάκης, Τατάρης 2, Κωστάκης, Πετς 2.