Αιχμές και… προτροπές από τον Σάκη Μουστακίδη, ενόψει πλέι οφ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Σάκης Μουστακίδης, μετά το τέλος του αγώνα, στις δηλώσεις που έκανε στο ThrakiSportS. Ωστόσο διευκρίνισε ότι η χρονιά είναι επιτυχημένη και κάλεσε τους παίκτες να παίζουν από εδώ και στο εξής για τον… εαυτό τους – για κανέναν άλλον.

Δεν είμαι ευχαριστημένος. παρά την τρίτη θέση, δεν είμαι ευχαριστημένος με την εικόνα που δείξαμε, με τον Ολυμπιακό, ιδίως στο πρώτο σετ. Πρέπει να είμασταν πιο συγκεντρωμένοι να να εκμεταλλευθούμε αυτήν την κατάσταση του Ολυμπιακού.

Κάποια στιγμή πρέπει να πιστέψουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάποια βήματα. Και να μην σταματάμε και να είμαστε ικανοποιημένοι με τέτοια πράγματα. Πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Πρέπει… Αυτή είναι η αλήθεια.

Τερματίσαμε τρίτοι. Παίζουμε με την Κηφισιά, σε πέντε μέρες, δύο ματς εκτός έδρας, δύσκολα. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Θέλω να παίξουμε ελεύθερα. Να μην κυνηγήσουμε υποχρεωτικά τη νίκη με σκοπό να πάμε τελικό. Θέλω να πάμε να παίξουμε ελεύθερα, να πάνε οι παίκτες απελευθερωμένοι, να ευχαριστηθούν τους αγώνες και να χαρούνε τα παιχνίδια.

Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Να μπουν στο γήπεδο και να χαρούν τα παιχνίδια και την χρονιά, να παίξουν για τον εαυτό τους. Να μην παίξουν ούτε για προπονητή ούτε για την ομάδα ή για οτιδήποτε. Να παίξουν για τον εαυτό τους.

Τους δίνω συγχαρητήρια. Ό,τι και να γίνει είμαστε τρίτοι, μια θέση παραπάνω από πέρυσι και μάλιστα σε μια γεμάτη χρονιά. Μπράβο σε όλους! Μερίδιο έχουν και αυτοί που παίξαν περισσότερο και εκείνοι που έπαιξαν λιγότερο, όλοι αξίζουν συγχαρητήρια για την θέση που κατακτήσαμε. 

Τους παρακαλώ όμως από εδώ να παίξουν για τον εαυτό τους. Πρέπει να παίξουν για τον εαυτό τους. Τίποτα παραπάνω”.

Σε ερώτημα για τα επικείμενα δύσκολα παιχνίδια με την Κηφισιά, ο Σάκης Μουστακίδης σχολίασε: “Για τα πλέι οφ, ας μην κάνουμε προβλέψεις. Όλα τα ματς είναι καθοριστικά. Δεν υπάρχει κρίσιμο πρώτο και μη κρίσιμο δεύτερο. Πρέπει απλά να παίξουμε και να τα χαρούμε. Τίποτα παραπάνω!”.