Ανάλυση: Μέχρι και σε επταπλή ισοβαθμία μπορεί να εμπλακεί η Skoda!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Οσο προβλέψιμη αποδείχτηκε (ξανά) η μάχη της κορυφής, τόσο σασπένς επιφυλάσσει μέχρι τέλους η υπόθεση σωτηρίας στη Super League – με δυσάρεστη έκπληξη την εμπλοκή της Skoda Ξάνθη στα σενάρια υποβιβασμού.

Είναι ενδεικτικό πως δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε κινδυνεύουν με υποβιβασμό οι μισές ομάδες της κατηγορίας. Όπως επισημαίνει μάλιστα ο Νίκος Βελονάκης στο Goal, υπάρχει μάλιστα ένα ακραίο σενάριο που μπορεί να στείλει στο μπαράζ παραμονής ακόμη και τον 9ο της κατάταξης Λεβαδειακό…

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Ο Πλατανιάς θα πρέπει να πετύχει το δύο στα δύο απέναντι σε Παναιτωλικό και Πανιώνιο (θα φτάσει στους 40 πόντους), ο Απόλλων να νικήσει Εργοτέλη και Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (39), η Ξάνθη να κερδίσει ΟΦΗ και Παναθηναϊκό (41), η Καλλονή να πάρει τέσσερις βαθμούς απέναντι σε Πανθρακικό, Εργοτέλη (40), ο ΠΑΣ Γιάννινα να νικήσει Ολυμπιακό ή Άρη (40) και ο Πανιώνιος να κερδίσει τη Βέροια και να ηττηθεί από Πλατανιά (41) και ο Λεβαδειακός να χάσει από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και να μείνει στους 39.

Σε αυτό το ενδεχόμενο θα προκύψει είτε διπλή (Απόλλων 4, Λεβαδειακός 1 στα μεταξύ τους ματς) είτε τριπλή ισοβαθμία (Παναιτωλικός 7, Απόλλων 5, Λεβαδειακός 4) στους 39 στην οποία θα μειονεκτεί η ομάδα της Βοιωτίας με συνέπεια να βρεθεί στην 16η θέση με 17η την Βέροια (έχει ταβάνι τους 38) και 18ο τον καταδικασμένο Αρη.

Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί ότι σε αντίθεση με τον Λεβαδειακό ο ισόβαθμος αυτή τη στιγμή Παναιτωλικός (39) είναι εξασφαλισμένος, αφού σε κάθε ισοβαθμία με τον Απόλλωνα πλεονεκτεί. Στους 39 βαθμούς μάλιστα μπορεί να προκύψει έως και… επταπλή (!) ισοβαθμία με την «ελαφρά ταξιαρχία» να οδηγείται στα μπαράζ, αφού στα μεταξύ τους ματς προκύπτει: Καλλονή 20, Πανιώνιος 19, Ξάνθη 19, Παναιτωλικός 18, Λεβαδειακός 16, ΠΑΣ Γιάννινα 15 και Απόλλων Σμύρνης 12.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑ ΟΜΑΔΑ, ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΕ 33η/34η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

9. Λεβαδειακός 39  (Παναθηναϊκός εκτός, ΠΑΟΚ εντός)

-. Παναιτωλικός 39 (Πλατανιάς εκκτός, ΟΦΗ εντός)

11. Πανιώνιος 38 (Βέροια εκτός, Πλατανιάς εντός)

12. ΠΑΣ Γιάννινα 37 (Ολυμπιακός εντός, Αρης εκτός)

13. Καλλονή 36 (Πανθρακικός εντός, Εργοτέλης εκτός)

14. Skoda Ξάνθη 35 (ΟΦΗ εκτός, Παναθηναϊκός εντός)

15. Πλατανιάς 34 (Παναιτωλικός εντός, Πανιώνιος εκτός)

——————————–

16. Απόλλων Σμύρνης 33 (Εργοτέλης εντός, Ολυμπιακός εκτός)

——————————–

17 .Βέροια 32 (Πανιώνιος εντός, Αστέρας Τρίπολης εντός)

18. Άρης Θεσσαλονίκης 20 (έχει υποβιβαστεί)