Α2 Ανδρών: Στα μπαράζ ανόδου η Ορεστιάδα! Όσα έγιναν στον αγώνα ΓΕΑ-ΑΟΟ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ανώτερη σε όλους τους τομείς η Ορεστιάδα επικράτησε δίκαια της ΓΕΑ με 3-0 στο κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόππουλος”, φτάνοντας σε ένα σημαντικό τρίποντο, αφού έτσι εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο και μία θέση για τα μπαράζ ανόδου στη Volley League. 

Πολύ καλή λειτουργία στο μπλοκ, φοβερά τελειώματα στις επιθέσεις από τους παίκτες του ΑΟΟ, όπως και πολύ καλά σερβίς έκριναν σε μεγάλο βαθμό τη νίκη των φιλοξενούμενων απέναντι στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης, που έδωσε τον καλύτερο της εαυτό, γι’ αυτό και είναι άξια συγχαρητηρίων, μιας και για άλλη μια χρόνια εξασφάλισε εύκολα την παραμονή της στην Α2 κατηγορία.

Το ματς άρχισε με την Ορεστιάδα να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι, καθώς προηγήθηκε με 4-9, με εξαιρετικά σερβίς του Ποτολίδη. Στη συνέχεια η ΓΕΑ δεν κατάφερε να αντιδράσει, αφού οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά με 8-16 και τελικά κατέκτησαν το πρώτο σετ με 16-25, παίρνοντας μεγάλη βοήθεια και από τον πολύπειρο αρχηγό τους Στέλιο Κεμανετζή.

Το δεύτερο σετ κύλησε στο ίδιο τέμπο, με τον ΑΟΟ να παίρνει σημαντικούς πόντους από μπλοκ και επίθεση, αποσυντονίζοντας έτσι τους γηπεδούχους, κάτι που μαρτυρά και η εξέλιξη του σετ, 4-9 και 8-19. Το τελικό 16-25 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη θετική και ουσιαστική παρουσία του Καρδαμανίδη, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του.

Στο τρίτο σετ οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, βελτιώνοντας αρκετά σημεία του παιχνιδιού τους, καθώς βρέθηκε πίσω με 6-8 και 13-15 από την Ορεστιάδα. Οι φιλοξενούμενοι σε εκείνο το σημείο ανέβασαν στροφές και με πρωταγωνιστές τους Βλασακίδη και Δημητρούδη Γ. κατάφερε να επικράτησει 20-25, παίρνοντας έτσι ένα σημαντικό τρίποντο, όπου δίνει ώθηση στο σύλλογο να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο του στην Α1 κατηγορία μέσω των μπαράζ, που θα διεξαχθούν μετά Πάσχα. Από την πλευρά της, η ΓΕΑ κλείνει με θετικό απολογισμό τη σεζόν, αποδεικνύοντας πως είναι μία σταθερή και συνεχώς βελτιωμένη ομάδα στην Α2 κατηγορία.

ΓΕΑ (Κρεούζης): Αρχοντούδης, Τασάκος, Κωνσταντινίδης, Αμαριανάκης, Χριστόφας, Δαλδαβερένης, Δημητρούδης Ισ. (λ) / Λαχτάρας, Σταματίου, Κώττας

ΑΟΟ (Αντωνιάδης): Δημητρούδης Γ., Κεμανετζής, Βλασακίδης, Καρδαμανίδης, Ποτολίδης, Χουσίδης, Κωνσταντινίδης (λ) / Διαμαντίδης, Προδρομίδης, Κοφίδης, Πεντίδης, Νένογλου