Κούπα για τον Ολυμπιακό με θρακιώτικο γκολ!!! Πήρε τον πρώτο τίτλο στα Κ15

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ο Ολυμπιακός μπορεί να πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα ευρωπαϊκή κούπα στο πόλο γυναικών, αλλά νωρίτερα το απόγευμα πανηγύρισε κούπα και στο ποδόσφαιρο, καθώς η ομάδα Κ15 του Ολυμπιακού στέφθηκε πρωταθλήτρια μετά την νίκη με 1-0 στον τελικό απέναντι στον ΠΑΟΚ, χάρη σε ένα θρακιώτικο γκολ, αυτό του Ξενιτίδη στο 60ο λεπτό.

Υπενθυμίζεται ότι Ξενιτίδης μόλις το περασμένο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό από τις ακαδημίες της Βιστωνίδας και την μεταγραφή του την είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS. Τώρα λοιπόν, ο νεαρός Θρακιώτης αποδείχθηκε ο σκόρερ του τελικού του πρώτου πρωταθλήματος Super League Κ15 της ιστορίας και μάλιστα αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης, δηλαδή MVP του τελικού!

Τα πρώτα είκοσι λεπτά ήταν αναγνωριστικά για τους μικρούς των δύο ομάδων χωρίς να υπάρχει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις εστίες των δύο τερματοφυλάκων. Υφαντίδης και Νούκαρης από την πλευρά του ΠΑΟΚ και Αγγελόπουλος από την πλευρά των ”ερυθρολεύκων” φρόντισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους για τις ομάδες τους. Το ισόπαλο 0-0 παρέμενε και με αυτό το αποτέλεσμα, έστειλε ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μακρυπόδης τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, βρήκε τις δύο ομάδες να προσπαθούν να ανοίξουν το σκορ, με τον Ολυμπιακό να το πετυχαίνει χάρη στην ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Ξενιτίδη στο 60ο λεπτό. Στο 64′ τα πράγματα για του μικρούς του ΠΑΟΚ, έγιναν χειρότερα καθώς έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ευθυμιάδη για επικίνδυνο παιχνίδι. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, έχασαν από μια σημαντική ευκαιρία προς το τέλος του αγώνα, αλλά το 1-0 υπέρ των “ερυθρολεύκων”, έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ Κ15: Σιαμπάνης, Παπαθανασίου (80’+ Αλοπούδης), Ευθυμιάδης, Δημητρίου, Μίσκοβιτς, Μελεζίδης (53’ Σέλα), Ευθυμίου, Χατζηδίμπας (69’ Μακούσης), Υφαντίδης, Νούκαρης (72’ Κοντοθανάσης), Αηδονίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ15: Σκαφίδας, Αμπάρα, Μανωλάκης, Αγιώτης, Παπαδογιωργάκης, Γ. Αγγελόπουλος (49’ Νικούλης), Τσιπιρτίμης (72’ Λένας), Τουλκερίδης, Γκλεγκλές (80’+ Φλέγκας), Ξενιτίδης (77’ Τσιντώνης), Κωστανάσιος (67’ Ασημάκης)