Παγκόσμιοι πρωταθλητές “αγωνίζονται για την ειρήνη” στο 10ο Δημοτικό Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ο Σύλλογος Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης διοργανώνει την Κυριακή (6/4) στο σχολικό προαύλιο χώρο με τη στήριξη της Διεύθυνσης του σχολείου, μια επετειακή αθλητικό-πολιτιστική εκδήλωση με την επωνυμία «Αγωνίσου για την Ειρήνη!», μe αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη», την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 και κατά τις μεσημεριανές ώρες 12.00 με 2.00μμ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους δύο κορυφαίοι παγκόσμιοι πρωταθλητές του ακοντισμού, που τυγχάνουν και εβρίτες: ο Κώστας Γκατσιούδης και η Αντιγόνη Βουρδόλη (κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Σχολικών Αγώνων).

Συνδιοργανωτές είναι ο Γυμναστικός Σύλλογος Φοίνικας Αλεξανδρούπολης, ο Πολιτιστικός Εικαστικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης και η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ συνεργαζόμενος φορέας είναι το Περιφερειακό Τμήμα Αλεξανδρούπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διαθέτοντας την ‘‘Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης’’.

Την ημέρα αυτή, στην αυλή του σχολείου, οι αθλήτριες του αθλητικού συλλόγου «Φοίνικας» θα ‘‘μυήσουν’’ τους μαθητές σε διάφορα στάδια το άθλημα του βόλεϊ, κάνοντας παράλληλα και μια επίδειξη του δημοφιλέστερου αθλήματος στην πόλη της Αλεξανδρούπολης! Ταυτόχρονα, σε κεντρικά σημεία της αυλής, θα στηθεί ένας μεγάλων διαστάσεων ‘‘καμβάς’’ και ‘‘υπαίθρια δημιουργικά εργαστήρια’’, όπου οι μαθητές υπό την καθοδήγηση Ομάδας καθηγητών-φοιτητών της Σχολής Επιστημών Αγωγής Δ.Π.Θ. και μελών του «Εικαστικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης», θα φιλοτεχνούν συνθήματα, μηνύματα και εικαστικές δημιουργίες, εναρμονισμένα όλα με το πνεύμα της σπουδαίας αυτής Ημέρας.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ 6ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Η «Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη» καθιερώθηκε, με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου. Ως στόχο έχει να εξάρει τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, που συμβάλλουν στην ανθρώπινη ανάπτυξη. Η επιλογή της 6ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, έγινε κατόπιν πρότασης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον Ο.Η.Ε., καθώς αυτή είναι η ημέρα της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το έτος 1896.