Συγκλονίζει το ντέρμπι ΓΕΑ–ΑΟΟ που κρίνει την πρωτιά της Ορεστιάδας

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μπορεί ο Εθνικός να δίνει το Σάββατο τον «τελικό» για την πρώτη θέση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Ρέντη, αλλά ο Έβρος ασχολείται και με το σούπερ ντέρμπι ανάμεσα στην Γυμναστική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης και τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας που θα κρίνει την πρώτη θέση στον 3ο Όμιλο της Α2 ανδρών.

 

Η Ορεστιάδα καίγεται για το τρίποντο που θα της δώσει την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στο φάιναλ φορ ανόδου στην Volley League, ετοιμάζοντας και εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να στηριχθεί η ομάδα και από τον φίλαθλο κόσμο της πόλης.

Η γηπεδούχος ΓΕΑ μπορεί να είναι αδιάφορη βαθμολογικά αλλά δεν είναι διατεθειμένη να χαρίσει τον αγώνα. Στην Αλεξανδρούπολη δίνουν μεγάλη σημασία στην αναμέτρηση και επιστρατεύουν τους Κώστα Χατζή και Χρήστο Κίτσιο που μέχρι τώρα ήταν παροπλισμένοι.

Άλλωστε, οι κόντρες ΓΕΑ και ΑΟΟ έχουν πλούσιο παρελθόν. Τη σεζόν 1983-84 όταν ο Ηρακλής βρέθηκε για πρώτη φορά στην Β΄ Εθνική (δεν υπήρχαν Α1 και Α2), οι Θεσσαλονικείς έδιναν μάχη για επιστροφή στην Α΄Εθνική και είχαν βασικό αντίπαλο την ΓΕΑ που εάν κέρδιζε την Ορεστιάδα θα ανέβαινε στην Α΄Εθνική σε βάρος του «γηραιού». Η αδιάφορη βαθμολογικά Ορεστιάδα νίκησε ωστόσο την ΓΕΑ και ανέβηκε έτσι ο Ηρακλής!

Επίσης, πριν από πέντε χρόνια, τη σεζόν 2008-09, η ΓΕΑ ήθελε βαθμούς από την αδιάφορη βαθμολογικά Ορεστιάδα η οποία νίκησε τελικά και η ομάδα της Αλεξανδρούπολης υποβιβάστηκε στα τοπικά και σώθηκε ο Αρίων Πτολεμαΐδας! Άρα το παρελθόν δείχνει ότι οι σχέσεις των δύο ομάδων κάθε άλλο παρά φιλικές είναι, έστω και αν στον αγώνα θα έρθουν αντιμέτωπα και δύο αδέρφια, οι… Δημητρούδηδες.

Διαιτητές του μεγάλου αγώνα που θα κρίνει την πρώτη θέση, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/4 στις 18:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ThrakiSportS, ορίστηκαν οι Ιωαννίδης και Στάικος. Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής στον Γ’ Όμιλο της Α2:

Βότση, 18.00 ΓΣ Μεγ. Αλέξανδρος – ΜΕΝ Τούμπας, Αβραμίδης-Δημητρίου

Αλεξ/πολης, 18.00 ΓΕ Αλεξανδρούπολης – ΑΟ Ορεστιάδας, Ιωαννίδης-Στάικος

Ν.Σαμαράς, 19.00 Λήμνος Sports Club – ΕΓΣ Ζαφειράκης, Μπουγιούκας-Κάλλης

Ευόσμου,, 19.00 ΑΠΣ Αίας – ΑΣ Ελπίς, Κυριακόπουλος-Λιοτόπουλος

Νεάπολης 19.00 ΑΣ Μακεδονικός – ΓΣ Ηρακλής, Μπέλλος-Μπόμπορας