Ο ΠΑΣΑΠ έγραψε ιστορία μπαίνοντας στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Τετάρτη ο διευθυντής του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ), όπου μίλησε σαν επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σε ημερίδα που διοργανώθηκε με θέμα το “Dual Career”.

 

Όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος των επαγγελματιών αθλητών βόλεϊ, πρόκειται για μία ακόμη ιστορική στιγμή για το Σύνδεσμο, καθώς για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε επίσημη παρουσίαση του θέματος σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Στο κατάμεστο από φοιτητές και καθηγητές αμφιθέατρο της Σχολής, ο κ. Μηνούδης ως βασικός ομιλητής της εκδήλωσης κέρδισε το χειροκρότημα όλων μιλώντας για το θέμα της “Διπλής Καριέρας” και της σπουδαιότητας που έχει στον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα στους μελλοντικούς πτυχιούχους του Τμήματος, που έδειξαν ότι “διψάνε” για θέματα που “κεντρίζουν” το ενδιαφέρον και πλουτίζουν τις γνώσεις τους.

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου παρουσίασε αποτελέσματα ερευνών σχετικά με το τέλος της καριέρας των αθλητών και πως την διαχειρίζονται, τους λόγους που αυτή η μετάβαση, στην μετά-αθλητισμού εποχή, είναι πολλές φορές ανώμαλη, τις ελληνικές και διεθνείς πρακτικές, τις οδηγίες της Ε.Ε. για το θέμα, τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι προπονητές όπως και τις ενέργειες του ΠΑ.Σ.Α.Π προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών εκφράζει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον διευθυντή του Τομέα κ. Αντωνίου, την κοσμήτορα του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής κα. Μαρία Μιχαλοπούλου και τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Δημήτρη Γαργαλιάνο για την τιμητική αυτή πρόσκληση, όπως και την οργανωτική ομάδα των φοιτητών για την άψογη προετοιμασία της ημερίδας.