Αθώος ο Μπανιώτης για την υπόθεση ντόπινγκ! Στα χέρια της IAAF η τύχη του…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Αθώο έκρινε τον κομοτηναίο πρωταθλητή του ύψους Κώστα Μπανιώτη η δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, καθώς εκτίμησε ότι δεν υπήρχε δόλος από τον θρακιώτη πρωταθλητή στην ουσία που βρέθηκε στα ούρα του, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ που πέρασε στο τέλος Νοεμβρίου.

Πλέον το θέμα περνάει στην αρμοδιότητα της IAAF, που θα κληθεί να πάρει απόφαση για την τύχη του Κώστα Μπανιώτη. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αναμενόταν σήμερα να ενημερωθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου ότι δεν θα προχωρήσει στην τιμωρία του αθλητή, καθώς θεωρεί ότι δεν υπάρχει δόλος στη λήψη απαγορευμένης ουσίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στη  συνεδρίαση που πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης και στο οποίο κυριάρχησε η αναστολή δραστηριοτήτων της ομοσπονδίας έπειτα από την πρόταση της ΕΟΠΕ, προχώρησε επίσης στην επικύρωση της απόφασης που είχε πάρει η Δικαστική Επιτροπή της.

Έχουν περάσει πάνω πλέον από τέσσερις  μήνες από τότε που βρέθηκε θετικός ο πρωταθλητής του ύψους και θα πρέπει να περιμένει τώρα πια τα νέα από το Μονακό. Αν η IAAF αποδεχθεί ότι δεν συντρέχουν λόγοι, τότε ή θα του δοθεί επίπληξη ή μειωμένη ποινή αποκλεισμού, πιθανότατα έξι μηνών, που εκπνέει σε δυο μήνες, κάτι που σημαίνει ότι είναι αυξημένες οι πιθανότητες να αγωνιστεί το καλοκαίρι.

Ν΄αναφέρουμε ότι η δικαστική επιτροπή ουσιαστικά κατέληξε πώς ο αθλητής απέδειξε ότι δεν υπήρχε δόλος στη λήψη της απαγορευμένης ουσίας. Και βασικό στοιχείο για αυτό ήταν το γεγονός ότι στην ανάλυση του συμπληρώματος που λάμβανε, από το εργαστήριο του ΟΑΚΑ, εντοπίστηκε η απαγορευμένη ουσία που βρέθηκε στο δείγμα του, παρότι αυτή δεν αναφερόταν στα συστατικά του σκευάσματος.