EΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στον αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Διδυμότειχο

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επικράτησε δύσκολα με 2-0 του Διδυμοτείχου και σημείωσε την τρίτη του νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές των πλέι οφ.

Μ’ αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα της Αλεξανδρούπολης παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με δώδεκα βαθμούς διατηρώντας τη διαφορά των τριών βαθμών από τον Ορέστη Ορεστιάδας, που πέρασε νικηφόρα από την Άνθεια, ενώ το Διδυμότειχο βρίσκεται στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό.

Στο πρώτο ημίχρονο η άριστη αμυντική λειτουργία της ΑΕΔ εξουδετέρωσε τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί ιδιαίτερα η εστία του Ντνούδη. Η μοναδική αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους ανήκει στους φιλοξενούμενους και σημειώθηκε μόλις στο έκτο λεπτό της συνάντησης, όταν ο αμαρκάριστος Δραγούμης έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Φυσέκη, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ιντζέ.

Στην επανάληψη η είσοδος των Φλώρου και Κυριζάκη βελτίωσε την επιθετική ανάπτυξη των γηπεδούχων, που κατάφεραν να φτάσουν στην τελική επικράτηση κάμπτοντας την αντίσταση της ομάδας του Διδυμοτείχου. Συγκεκριμένα, στο 50ολεπτό του αγώνα ο Φυσέκης απομάκρυνε με τα πόδια τον κίνδυνο προ του Παυλίδη και τέσσερα λεπτά μετά στην πρώτη καλή στιγμή του Εθνικού το σουτ του Αγγελακάκη κατέληξε άουτ. Στο 57′ το σουτ του Φλώρου δε βρήκε στόχο. Στο 70ολεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ναζίρη στον Αμπραχαμιάν, με τον Φλώρο να αναλαμβάνει την εκτέλεση ανοίγοντας το σκορ για τον Εθνικό. Στο 90′ το σουτ του Ιντζέ δεν ανησύχησε τον Φυσέκη και στο επόμενο λεπτό το σουτ του Ξενάκη πέρασε άουτ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εθνικός διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με πλασέ του Κυριζάκη εκμεταλλευόμενος τα κενά στην άμυνα του Διδυμοτείχου, που έκανε την ύστατη προσπάθεια για την ισοφάριση.

Από τον Εθνικό διακρίθηκαν οι Φλώρος, Μπαρμπαγιάννης, Καβατζικιώτης και Αμπραχαμιάν, ενώ από τους φιλοξενούμενους οι  Γιαννόπουλος, Τζανετάκος, Ιντζές και Μπακιρτζής. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σημίδης με βοηθούς τους Παππά και Κ. Κίτσο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Φυσέκης, Αμπραχαμιάν, Τσικάκης, Μπαρμπαγιάνης, Δούπας, Καβατζικιώτης, Νταλαπέρας (58′ Κυριζάκης), Κοιλιάρης (46′ Φλώρος), Δαμιανίδης (77′ Ξενάκης), Σαραντάκης, Αγγελακάκης

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: Ντινούδης, Τσίτσκαρης, Ναζίρης, Μανουσιάδης (58′ Ζιαρτούδης), Τζανετάκος, Παυλίδης, Ελευθεριάδης, Ιντζές, Δραγούμης (46′ Μπακιρτζής), Γιαννόπουλος, Παπούδης