ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Μόνο ένα παιχνίδια για την Α1 με το βλέμμα στην… δεύτερη θέση

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Με τον Ορφέα Νέου Σκοπού να έχει εξασφαλίσει τον τίτλο και μαθηματικά, το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ εστιάζεται πλέον στο ποιος θα κατακτήσει την δεύτερη θέση, για λόγους γοήτρου αλλά και… ουσίας, αφού ποτέ δεν ξέρεις. Κανείς δεν ξεχνά άλλωστε ότι πέρυσι πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ασπίδα Ξάνθης, αλλά τελικά την ακολούθησε στην Γ’ Εθνική και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

 

Φέτος δεν φαίνεται να υπάρχει για την ώρα τέτοιο ενδεχόμενο, μέχρι όμως αποδείξεως του εναντίου. Για αυτό και στόχος για την ΑΕ Κομοτηνής είναι οι νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια που θα της εξασφαλίσουν την δεύτερη θέση, αρχής γενομένης από το ματς του Σαββάτου με τον Αστέρα στην Καβάλα. Την τελευταία αγωνιστική η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον αδιάφορο Ορφέα Νέου Σκοπού, που θα κάνει φιέστα στην Κομοτηνή.

Κατά τα άλλα, στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του γκρουπ για τις θέσεις 1-6 της 5ης αγωνιστικής ξεχωρίζει η αναμέτρηση ΑΟ Σερρών – Φιλίας Ορεστιάδας, επίσης κρίσιμης για την μάχη της δεύτερης θέσης, αφού οι Σέρρες καταδιώκουν την ΑΕ Κομοτηνής. Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τον αγώνα Ορφέας Νέου Σκοπού – ΑΟ Χρυσούπολης. Ωστόσο τα δύο αυτά παιχνίδια, αν και είχαν οριστεί στο πρόγραμμα για το προσεχές Σάββατο, δεν περιλαμβάνονται στην τελική λίστα των αγώνων που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Κατά συνέπεια, το μόνο παιχνίδι για την Α1 Κατηγορία που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο είναι το Αστέρας Καβάλας – ΑΕ Κομοτηνής,με ώρα έναρξης στις 7.00 το απόγευμα και διαιτητές της αναμέτρησης να έχουν οριστεί οι Κατρακάλης και Μπιλμπίδης. Βάσει προγράμματος, για την προτελευταία αγωνιστικής πρέπει επίσης να γίνουν τα ματς Ορφέας Νέου Σκοπού – ΑΟ Χρυσούπολης και ΑΟ Σερρών – Φιλία Ορεστιάδας, ενώ για την έκτη και τελευταία αγωνιστική, που κανονικά είχε οριστεί για τις 5 Απριλίου, έχουν προγραμματιστεί τα παιχνίδια ΑΕ Κομοτηνής – Ορφέας Νέου ΣΚοπού, Φιλία Ορεστιάδας – Αστέρας Καβάλας και ΑΟ Σερρών – Χρυσούπολη.