Το γκολ του Ξανθιώτη της Βέροιας και η κόκκινη του Βεροιώτη της Ξάνθης…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Κάνοντας κανείς μια δεύτερη ανάγνωση στο παιχνίδι της Ξάνθης με την Βέροια, διαπιστώνει ότι καμιά φορά η μπάλα δημιουργεί σενάρια που θα μπορούσε να ξεπεράσει η φαντασία. Πρωταγωνιστές της αναμέτρησης αποδείχθηκε ένας Ξανθιώτης που αγωνίζεται στην Βέροια και ένας Βεροιώτης που παίζει μπάλα στην Ξάνθη!!!

 

Ο Κενάν Μπαργκάν κατάγεται από την Ξάνθη. Μεγάλωσε και έμαθε μπάλα στην Θράκη. Ωστόσο έμελλε να βάλει το κρίσιμο δεύτερο γκολ, που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, προκαλώντας αίσθηση σε πολλούς Ξανθιώτες για τον εντονότατο πανηγυρισμό σε βάρος της ομάδας της πατρίδας του. «Υπήρχε άγχος, είχαμε να κερδίσουμε από τον Δεκέμβριο. Αν δεν παίρνεις νίκες στην έδρα σου δεν μπορείς να σωθείς. Θέλαμε περισσότερο το παιχνίδι, η Ξάνθη έμεινε με δέκα, πιέσαμε παραπάνω και φτάσαμε στη νίκη», σχολίασε αμέσως μετά το τέλος του ματς.

Την ίδια ώρα, ο στην κόκκινη κάρτα που αναιτιολόγητα δέχτηκε στάθηκε και ο έτερος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο βεροιώτης μέσος της Ξάνθης Θόδωρος Βασιλακάκης, προχωρώντας σε σκληρές δηλώσεις κατά του διαιτητή του αγώνα. «Περιμέναμε περισσότερα από το παιχνίδι αλλά τα πράγμα δεν ήρθαν όπως το περιμέναμε, όχι από λάθη δικά μας. Άλλοι παράγοντες κίνησαν το αποτέλεσμα σήμερα. Είμαι πολύ περήφανος για τους συμπαίκτες μου, θα πορευόμαστε μόνοι μας. Δεν έχουμε πρόβλημα, δεν είναι στόχος μας η παραμονή. Έτσι όπως τα κατάφεραν κάποιοι άλλοι σε εμάς.  Το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα το πιο δίκαιο άθλημα, όλα καλά δεν πειράζει, συμβαίνουν αυτά. Το γκολ μπήκε σε μια στιγμή που ήμασταν ανεβασμένοι. Το ματς κρίθηκε στα διαιτητικά λάθη, ανύπαρκτες κίτρινες κάρτες. Συγχαρητήρια έχω να πω στον κο Σπάθα, εγώ από την πλευρά μου είμαι περήφανος για την ομάδα μου».

Στην άλλη πλευρά, ο Κενάν Μπαργκάν συνέχιζε τις δικές του δηλώσεις, απαντώντας σε ερώτημα για το γκολ που πέτυχε, τον τρόπο που το πανηγύρισε απέναντι στην ομάδα της πατρίδας του αλλά και το μέλλον της Βέροιας στο πρωτάθλημα: «Όταν λείπει ο Μπεν πρέπει να πετυχαίνει κάποιος άλλος γκολ! Πέτυχα και εγώ και ο Μπάμπης (σ.σ. Παυλίδης) γκολ, είναι πολύ καλό για την ομάδα. Πρέπει να πάρουμε τα δύο εντός έδρας ματς που έχουμε για να είμαστε στα πλέι οφ, αν πάρουμε βαθμούς και εκτός τότε μπορεί να σωθούμε απευθείας».

Πώς τα φέρνει η ζωή, ε; Ένας ξανθιώτης που παίζει στην Βέροια και ένας βεροιώτης που παίζει στην Ξάνθη να αποτελούν τους βασικούς πρωταγωνιστές, ο καθένας για διαφορετικό λόγο, και να το επιβεβαιώνουν και με τις δηλώσεις τους, του αγώνα που έδωσαν την απόγευμα της Τετάρτης οι δυο ομάδες…