Στην ΟΥΕΦΑ έφτασε το πρωτοφανές fair play της Ασπίδας Βρυσούλας

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Θέμα όχι μόνο εντός αλλά και εκτός των ελληνικών συνόρων έγινε το πρωτοφανές fair play της Ασπίδας Βρυσούλας, ομάδας της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου, το οποίο είχε αναδείξει πριν από περίπου έξι μήνες το ThrakiSportS.

Λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα, που αναπαρήχθη από τις μεγαλύτερες ελληνικές ιστοσελίδες, το θέμα συζητήθηκε στο ΔΣ της ΕΠΟ, όπου ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Χρήστος Καραβασίλης, που τυγχάνει και μέλος του, δεχόταν τα συγχαρητήρια από τους συναδέλφους του για το ήθος που επέδειξε η ομάδα που ανήκει στην δύναμη της δικής του Ένωσης. Υπήρξε μάλιστα η προτροπή να τιμηθεί η ομάδα για αυτήν της την κίνηση, κάτι που έγινε πριν ένα μήνα, στην γενική συνέλευση και την κοπή πίτας της ΕΠΣ που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα.

Όπως ωστόσο αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Έβρου Παντελής Χατζημαρινάκης στην εκπομπή του Δημήτρη Μηλίκα στο Ράδιο Έβρος, η κίνηση του προέδρου της Ασπίδας Βρυσούλας κ. Αραμπατζή έφτασε μέχρι και την ΟΥΕΦΑ, γεγονός που αποτελεί μεγάλη διαφήμιση για το συγκεκριμένο χωριό αλλά και το εβρίτικο ποδόσφαιρο γενικότερα. Η αποκάλυψη αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η ΟΥΕΦΑ συνηθίζει να αναδεικνύει και να τιμά τέτοιες πρωτοβουλίες, έστω και με καθυστέρηση ετών, όπως έπραξε για παράδειγμα το 2002 με το περίφημο fair play του Ντέμη Νικολαΐδη στον τελικό κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ιωνικό, αν και αυτό είχε συμβεί δυο χρόνια νωρίτερα.

Η βράβευση της Βρυσούλας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα αυτή έχει περάσει από πολλές περιπέτειες για να καταφέρει να επιβεβαιώνει τόσα χρόνια την ύπαρξή της, με αποκορύφωμα την διάρρηξη που είχε γίνει αμέσως μετά τον υποβιβασμό της από την Α’ Κατηγορία το καλοκαίρι του 2005. Τότε είχε κλαπεί εξολοκλήρου το αθλητικό υλικό και ο εξοπλισμός από την αποθήκη την οποία διατηρούσε στο γήπεδο του Πόρου, με αποτέλεσμα να κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, χωρίς όμως πρακτικό αποτέλεσμα.

Ένα αθλητικό σωματείο που αποτελεί κόσμημα για το ποδόσφαιρο του νομού είχε δεχθεί τότε ένα πολύ βαρύ πλήγμα, καθώς οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια κάτω από αντίξοες συνθήκες και με ελάχιστους οικονομικούς πόρους και έσοδα να προάγουν το ήθος και την αθλητική παιδεία, προσφέροντας στον αθλητισμό της περιοχής. Μια προσφορά που παρά αυτήν και τόσες άλλες αναποδιές, όπως αποδεικνύεται, συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας και αξίζει όλης αυτής της επιβράβευσης.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει το ThrakiSportS, στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου τον περασμένο Οκτώβριο, στον αγώνα Βρυσούλα – Λυκόφη παίκτης που δεν μετείχε στην ενδεκάδα των γηπεδούχων αλλά ήταν αναπληρωματικός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και αποσώβησε γκολ, με αποτέλεσμα να φάει… κόκκινη κάρτα. Ωστόσο, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και ενώ ακόμα δεν υπήρχε σκορ (0-0), με εντολή των παραγόντων της ομάδας, που στην διάρκεια του ημιχρόνου ζήτησαν συγνώμη για το απρόοπτο γεγονός, οι συμπαίκτες του αντάλλαξανε δυο μπαλιές και με τον πιο επιδεικτικό τρόπο έστειλαν την μπάλα στο… τέρμα της ομάδας τους, ώστε με αυτό το αυτογκόλ της Βρυσούλας να αποκατασταθεί η αδικία.

Από τότε είχε γράψει το ThrakiSportS ότι η κίνηση αυτή αξίζει βραβείο fair play από τις τοπικές κι όχι μόνο αρχές και είχαμε δώσει την υπόσχεση ότι θα προσπαθήσουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε για κάτι τέτοιο. Έξι μήνες μετά, με την Ασπίδα Βρυσούλας να έχει αποτελέσει πανελλαδικό θέμα εξαιτίας αυτής της κίνησης, να έχει τιμηθεί προσφάτως από την ΕΠΣ Έβρου αλλά και να έχει φτάσει η περίπτωσή της στα ευρωπαϊκά σαλόνια της ΟΥΕΦΑ, δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε και εμείς χαρά και δικαίωση για την επιλογή να αναδείξουμε ένα τόσο σημαντικό κατά την γνώμη μας περιστατικό, που μόνο διαφήμιση προσέφερε στο ποδόσφαιρο της Θράκης μας. Είναι σίγουρο πως αυτό δεν είναι το μόνο, για αυτό, σε συνεργασία με τους ανθρώπους όλων των ομάδων, είμαστε εδώ για να αναδεικνύουμε όχι μόνο τα κακώς αλλά και τα καλώς κείμενα

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΕ Η ΑΣΠΙΔΑ ΒΡΥΣΟΥΛΑΣ