Αποκάλυψη: Τα τρία νέα αθλήματα που ενέταξε στο καταστατικό του ο Εθνικός

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Τρία νέα αθλήματα ενέταξε στο δυναμικό του ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, με απόφαση της πρόσφατης γενικής συνέλευσης που ενέκρινε τροποποιήσεις στο καταστατικό του ιστορικού συλλόγου της πρωτεύουσας του Έβρου. Έτσι, πλέον γίνονται δεκατρία τα τμήματα που καλλιεργεί.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το ThrakiSportS, στην γενική συνέλευση της 15ης Μαρτίου που απασχόλησε την τοπική επικαιρότητα κυρίως λόγω της έγκρισης και ακολούθως δημοσιοποίησης του νέου εσωτερικού κανονισμού του συλλόγου, υπήρξε και η έγκριση της έναρξης τριών νέων τμημάτων στον σύλλογο. Πρόκειται, σύμφωνα με όσα αναγράφησαν στην πρόσκληση για την έκτακτη γενική συνέλευση, για το πόλο, την τοξοβολία και την… συγχρονική κολύμβηση.

Το πόλο είναι τμήμα που ουσιαστικά υφίσταται εδώ και αρκετούς μήνες, όπως έχει καλύψει εκτενώς το ThrakiSportS, αλλά μέχρι σήμερα λειτουργούσε υπό την ομπρέλα της κολύμβησης και χωρίς επισήμως να προβλέπεται από το καταστατικό του συλλόγου. Πλέον θα λειτουργεί ως ξεχωριστό αυτόνομο τμήμα. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί σε μελλοντικό επίπεδο και με την συγχρονισμένη κολύμβηση, όπως είναι το όνομα του αθλήματος που ανήκει στην εποπτεία της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (προφανώς εκ παραδρομής γράφτηκε στην πρόκληση γενικής συνέλευσης “συγχρονική κολύμβηση” αντί για συγχρονισμένη).

Αντιστοίχως, όπως αποκαλύπτει το ThrakiSportS, από την γενική συνέλευση  της 15ης Μαρτίου εγκρίθηκε και η δημιουργία τμήματος τοξοβολίας, κάτι που είχε άλλωστε προτείνει και η κορυφαία ελληνίδα τοξοβόλος Ευαγγελία Ψάρρα κατά την περσινή επίσκεψή της στην Αλεξανδρούπολη με την Ολυμπιακή Ακαδημία. Για την ώρα δεν υπάρχει αυτόνομο τμήμα αλλά απλά έγινε η σχετική τροποποίηση στο καταστατικό, ώστε να μπορέσει και αυτό να δημιουργηθεί στο μέλλον, αν παραστεί τελικά αυτή η ανάγκη. Μέχρι τότε, πιθανότατα να αναλάβει για τυπικούς λόγους την ευθύνη του νέου τμήματος εκείνο της σκοποβολής, που θεωρείται συναφές άθλημα.

Με τα τρία νέα τμήματα ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης φτάνει να καλλιεργεί συνολικά 12 διαφορετικά αθλήματα (13 με τους τροβαδούρους) – και κατά συνέπεια να έχει και δικαίωμα συμμετοχής ως σωματείου σε εκλογικές διαδικασίες των οικείων ομοσπονδιών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, τα δέκα μέχρι σήμερα τμήματά του, για καθένα από τα οποία έχει και τον αντίστοιχο έφορο, είναι το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, η κολύμβηση, το βόλεϊ, , ο στίβο, το πινγκ πονγκ, το σκάκι, το μπάντμιντον, η σκοποβολή και οι… τροβαδούροι (καθώς μην ξεχνάμε ότι ο Εθνικός είναι Μουσικός Γυμναστικός Σύλλογος). Σε αυτά τα δέκα τμήματα λοιπόν, προστίθενται το πόλο και η συγχρονισμένη κολύμβηση καθώς και η τοξοβολία…