Σοκ σε όλη την Θράκη – Πέθανε το πρωί ο Νίκος Βαβατσικλής…

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή στα τριανταοκτώ του μόλις χρόνια ο δημοσιογράφος Νίκος Βαβατσικλής. Απρόοπτα και βίαια για τη νεανικότητά του, την αγωνιστικότητά του, τις πορείες που είχε ξεκινήσει στη ζωή. Την οικογένειά του, τη σύζυγό του Νικολίτσα και τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, το μοναχογιό του Τασούλη. Την πατρική του οικογένεια, τον π.δήμαρχο Κομοτηνής Τάσο Βαβατσικλή και τη μητέρα του Μαρία, τον αδελφό του Χάρη.
Εφυγε ο δημοσιογράφος Νίκος Βαβατσικλής, ο εισηγητής μιας δημοσιογραφίας, μέσω του blog “piazza del popolo” και της ενημερωτικής ιστοσελίδας in post που ακολούθησε, μιας δημοσιογραφίας που ήθελε να τα λέει όλα και να είναι αποκαλυπτική. Και ήταν. Που εστίαζε ουσιαστικά στα υποσημαινόμενα αυτά, που εξυπηρετούν και εξυπηρετούνται από συμφέροντα και συνήθως είναι-πάντοτε είναι-κατά του λαού.
 
Ο Νίκος για τον λόγο αυτό ξεσήκωνε εναντίον του θύελλες και τη μήνι των «εκλεκτών» της εξουσίας, αλλά και των εκπροσώπων κάθε είδους φασισμού. Ταλαιπωρήθηκε έτσι πολύ από δίκες, δικαστήρια, συκοφαντίες, χωρίς ποτέ να οπισθοχωρεί από  εκφοβισμούς και εκβιασμούς.   
 
Τα τελευταία δυο χρόνια ήταν συνεργάτης και καθοδηγητής δυο νεαρών στελεχών του ράδιο παρατηρητής, 94 fm, του Θωμά Σταμούλη και της Νατάσσας Βαφειάδου. Με αγάπη και αφοσίωση σπάνια, τους οδήγησε, με αφοπλιστική γενναιοδωρία, στον χάρτη της τοπικής και περιφερειακής πολιτικής δημοσιογραφίας.
 
Η οικογένεια του Παρατηρητή πενθεί λοιπόν σήμερα, για τον Νίκο της, τον συνεργάτη της, τον νέο άνθρωπο…
 
Στην οικογένειά του τα θερμά μας συλλυπητήρια…
 
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην 5 το απόγευμα στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας…
 
Γεια σου Νίκο… Γεια σου παληκάρι μας…