Ο Χαβανέζος που νίκησε Εθνικό και παρέλασε ως… Θρακιώτης στις 25 Μαρτίου

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Τσολιάς ντύθηκε και συμμετείχε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ο χαβανέζος βολεϊομπολίστας Σπένσερ Μακάχλιν, ο οποίος τρεις ημέρες αφότου καθοδήγησε την ουραγό Νίκη Αιγινίου στην επικράτηση επί του Εθνικού, φόρεσε την παραδοσιακή ενδυμασία του τοπικού Πολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγου Καβακλιωτών “Ανατολική Ρωμυλία” και έλαβε μέρος στην παρέλαση του Αιγινίου, κλέβοντας όπως ήταν αναμενόμενο την παράσταση.

Μάλιστα, ο Μακλάχλιν διδάσκεται μαθήματα ελληνικής γλώσσας από ένα προσφιλές πρόσωπο της Νίκης Αιγινίου, την φιλόλογο Θεοδώρα Γκορίδου, ενώ ήδη καταφέρνει να επικοινωνεί χρησιμοποιώντας εκφράσεις της ντοπιολαλιάς, που απορρέουν από το Καβακλί της Ανατολικής Ρωμυλίας – δηλαδή της ευρύτερης περιοχής της Θράκης μας.

Η αποδοχή του κόσμου στον τσολιά Μακ Λάχιν ήταν ένθερμη κατά τη διάρκεια της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Μάλιστα, τον καμάρωσαν στην παρέλαση όχι μόνο οι συναθλητές του, οι παράγοντες και η τοπική κοινωνία, αλλά και η μητέρα του που βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα.

Ο Μακ Λάχλιν  στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου πέτυχε 13 πόντους σε βάρος του Εθνικού με απίστευτα ποσοστά (12/22 επίθεση, 1 άσσος, 75% υποδοχή – 75% άριστες). Κανείς ωστόσο δεν περίμενε ότι λίγες ώρες αφότου είχε πληγώσει τους Θρακιώτες, θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση που πάνω από όλα οφείλουμε να εκτιμήσουμε εμείς οι Θρακιώτες.

Ο χαβανέζος βολεϊμπολίστας αγωνίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην ομάδα της Πιερίας. Οιο παράγοντες της Νίκης ήθελαν να συμμετάσχουν στην παρέλαση και οι δύο αμερικανοί της ομάδας Έρικ Νταλίκι και Τζέι Μπλανκενάου, αλλά η διαθεσιμότητα των παραδοσιακών ενδυμασιών του Πολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγου Καβακλιωτών “Ανατολική Ρωμυλία” προσβλέπει σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων.

«Είναι μία ξεχωριστή πρωτοβουλία του συλλόγου μας. Εμείς, πέραν των αναφορών στα επίσημα έγγραφα του αθλητή, ως κοινωνία, φωνάξαμε ρυθμικά στη διάρκεια της παρέλασης του McLachlin “Γεία σου τσολιά Μ.Α.Σ!..”, προσβλέποντας να είμαστε πομπός αλλά και δέκτης της ένθερμης αποδοχής του αθλητή μας στις παραδόσεις και την ιστορία μας. Κι αυτό ήτανε ένας ακόμη κοινωνιοκεντρικός προσανατολισμός που επετεύχθη μέσα από μία αθλητική συνεργασία, η οποία, παρά τη σύντομη σε χρόνο πορεία της, δε σταματάει να τοποθετεί στο κέντρο τον άνθρωπο», ανέφερε στην ιστοσελίδα της Volley League η Γενική Γραμματέας του Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου Ισιδώρα Παραλυκίδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here