Άσχημη μέρα και πικρός αποκλεισμός για το 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Πικρό αποκλεισμό γνώρισε το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, που ερχόταν στην Αθήνα με τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.

Οι πρωταθλητές Θράκης στον προημιτελικό, πριν την είσοδο στο φάιναλ φορ που θα διεξαχθεί Πέμπτη και Παρασκευή, ηττήθηκαν από το Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού με 2-0 (25-18 και 26-24). Στο πρώτο σετ το Λανίτειο ήταν ανώτερο και το κέρδισε εύκολα. Στο δεύτερο η ομάδα της Αλεξανδρούπολης αντέδρασε και το παιχνίδι μετατράπηκε σε ντέρμπι και κυλούσε πόντο με πόντο. Ένα μικρό ξέσπασμα του Λανιτείου ήταν αρκετό για να ξεφύγει τρείς πόντους (19-16) που βοήθησε στη συνέχεια, αφού το λανίτειο πιο ψύχραιμο και με λιγότερα λάθη επικράτησε 26-24 και πήρε μια μεγάλη νίκη.

Μετά την ήττα αυτή, οι πρωταθλητές Κύπρου πήραν το εισιτήριο του φάιναλ φορ, ενώ τα παιδιά του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης θα επιστρέψουν την Πέμπτη στην Θράκη, χωρίς δυστυχώς να κατακτήσουν τον τίτλο, που θα δώσει στη νικήτρια ομάδα το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει την χώρα στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα στο Εσπίνιο της Πορτογαλίας.

Διακύμανση του σκορ:
1
ο σετ: 8-5, 16-11, 21-14, 25-18
2
ο σετ: 8-7, 16-15, 21-20, 26-24

ΛANITEIO ΛΥΚΕΙΟ (Παύλος Παύλου): Αναστασιάδης, Α.Λιοτατής, Ποχάνης, Κ.Λιοτατής, Ζορπής , Τόντσεφ (λίμπερο Στ.Μιχαήλ), (Χρυσοστόμου, Παύλου, Γιαννουρής, Ευσταθίου, Κλειδέρης )
3ο ΓΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Χρίστος Γκαρνέτας): Ανδρεάδης, Γκαρνέτας, Κεσκίνης, Παντίρης, Τσιρόπουλος, Χαραλαμπίδης (λίμπερο Γιαννακίδης, Παρασκευάς) (Αλεξιάδης, Καραπιπέρης, Κετσιτζής, Τέλιος)