ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στον αγώνα Φιλία Ορεστιάδας – Ορφέας Νέου Σκοπού

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

– Φυσιολογική ήττα γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου η Φιλία Ορεστιάδας από τον Ορφέα Νέου Σκοπού, την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, που με την επικράτηση αυτή εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 Κατηγορία.

 

Αν και οι Ορεστιαδίτες ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι εκμεταλλευόμενοι την κούραση αλλά και την μουδιασμένη είσοδο του Σκοπού στο γήπεδο, δεν κατάφεραν να κρατηθούν για πολύ ώρα κοντά στο σκορ καθώς με το πέρασμα του χρόνου οι αντίπαλοι έδειχναν να βρίσκουν ρυθμό και να φτάνουν τη διαφορά στους 18 πόντους στο τέλος του ημιχρόνου.

Αυτή η διαφορά συνέχισε να αυξάνεται και στην τρίτη περίοδο αφού οι προσπάθειες της Φιλίας για σουτ από την περιφέρεια αν και υπό καλές συνθήκες ήταν άστοχες αλλά και η νευρικότητα των παικτών στις βολές (12/24) δεν άφηνε περιθώρια βελτίωσης. 

Στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Βορείου Έβρου εκμεταλλεύθηκε την είσοδο των νεαρών παικτών της αντιπάλου  και βελτίωσε την εικόνας σε άμυνα και επίθεση, χωρίς αυτό βέβαια να αλλάζει το τελικό αποτέλεσμα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Φιλία αγωνίστηκε για πολλοστή φορά φέτος με σημαντικές απουσίες (Αμαραντίδης, Ευαγγελου, Καρακασίδης, Κατσιαβριάς).

“Να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα του Σκοπού για την άνοδο στην ΄Γ εθνική αλλά και να τους συγχαρώ για το ήθος και τη συμπεριφορά τους εντός και εκτός παρκέ”, σχολίασε ο προπονητής της Φιλίας Ορεστιάδας Γιώργος Ουζουνίδης.

 Διαιτητές: Ντούρας – Αποστολίδης

Δεκάλεπτα: 9-16, 22-40 (ημίχρονο), 34-62, 50-74 (τελικό αποτέλεσμα)

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ουζουνίδης): Γιαννακουδάκης 6(2) , Μπερτσίμας 4, Σταικογλου 2, , Χριστοδούλης 4, Χερκελετζής 5, Κιρκιντζιώτης 19, Η. Παπαδόπουλος 6, Θεοδωρίδης 4, Καραμάνης , Τσολακίδης.

ΟΕΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ (Κοκολιός): Ιωσηφίδης , Χαμάλης 2,Σουλούγκας 11 Κουτσιαντζής 2, Καδής 11, Πεχλιβάνης 14(4), Γκουτζιομήτρος 8, Τεβετζίδης 9, Καβαργύρης 10,Γκαβανόζης, Κατσικάς 7.