ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στον αγώνα ΑΕ Κομοτηνής – ΑΟ Σερρών

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Μεγάλη νίκη σημείωσε το τμήμα μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής, καθώς επικράτησε με 68-67 του Α.Ο. Σερρών στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των πλέι οφ, ωστόσο δεν πήρε και την διαφορά των εννέα πόντων του πρώτου αγώνα για να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας αναφορικά με την κατάληψη της πρώτης θέσης.

 

Ένα τρίποντο του Γιώργου Σκεμπή 8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης ήταν αρκετό για να δώσει στην  Α.Ε. Κομοτηνής την νίκη  σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι απέναντι στον πολύ ποιοτικό ΑΟ Σερρών. Οι «κιτρινόμαυροι» πέρασαν εκ νέου στη δεύτερη θέση, ωστόσο δεν κάλυψαν τη διαφορά των 9 πόντων του πρώτου αγώνα. Πλέον η ομάδα πρέπει να κάνει δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις για να πάρει την δεύτερη θέση.

Η Α.Ε. Κομοτηνής ξεκίνησε με τους Σκεμπή, Σιμάκη, Ποτόλια, Χριστοφόρου και Μπακιρτζή στο βασικό σχήμα και μπήκε αρκετά καλά, ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Παρόλα αυτά δεν μπορούσε να αποσπαστεί στο σκορ από την ομάδα του Α.Ο. Σερρών, η οποία έκανε την δική της αντεπίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο και με κορυφαίους τους Τρέντσιο και Κηπουρό, κατάφεραν να πάρουν τα ηνία στο σκορ και να πάνε προηγούμενοι στο σκορ με 28-25.

Η ΑΕΚ «ροκάνιζε» σταδιακά την διαφορά και το παιχνίδι αποδείχθηκε ακατάλληλο για καρδιακούς και το σκορ πήγαινε κυριολεκτικά πόντο-πόντο, με την Α.Ε. Κομοτηνής να έχει την τύχη στα χέρια της και τον Σκεμπή να εκτελεί έξω από την γραμμή και να είναι εύστοχος δίνοντας προβάδισμα 3 πόντων στα οκτώ δευτερόλεπτα. Στην τελευταία επίθεση, οι παίχτες του Σωφρόνη Παπουή επιλέξανε να κάνουνε φάουλ με τον Δώδο να είναι εύστοχος και στις δύο βολές , διαμορφώνοντας το 68-67.

Δεκάλεπτα: 15-13, 28-35 (ημίχρονο), 48-54, 68-67 (τελικό αποτέλεσμα)

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Παπούης):  Θεοδωρίδης, Πισμίσης 1, Ποτόλιας 5, Σκεμπής 17(2), Αποστόλου, Τσαούς Μουράτ 3(1), Κοτζαρίδης 5, Μπακιρτζής, Βαχαρίδης 6, Χριστοφόρου 22(2), Σιμάκης 11

ΑΟ Σερρών (Ιωαννίδης): Κηπουρός 28, Σκαλιστής 2, Δώδος 11, Τέντσος, Τρέντσιος 17, Μάτκαρης, Στόικος 9(1), Καραμπατζιάκης, Παπαδόπουλος.