Β’ Εθνική: Όσα έγιναν στη νίκη τίτλου της Ασπίδας Ξάνθης επί του Δημοκριτείου

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Μια νίκη χρειάζονταν Ασπίδα για να κατακτήσει και μαθηματικά την πρωτιά στον 5ο όμιλο της Β’ Εθνικής και τα κατάφερε στο Θρακιώτικο ντέρμπι με το Δημοκρίτειο Κομοτηνής κερδίζοντας με 27-24. Έτσι, δύο στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος είναι και η μαθηματικά η πρωταθλήτρια στον όμιλο της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά δύσκολο μια και η ομάδα της Κομοτηνής μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι καταφέρνοντας στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης να προηγείται (5-6), με το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο – πόντο μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου που βρήκε της δύο ομάδες ισόπαλες με 12-12.

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο οπού τουλάχιστον στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί και κατάφερναν να μένουν κοντά στο σκορ, από το 40 όμως και τουλάχιστον για περίπου 15 λεπτά οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και με κορυφαίους τους Μπρατίδη και Καζαντίδη, εκμεταλλευόμενοι και την σωστή αποβολή του Παπαϊωάννου στο 41:33 αύξησαν την διαφορά στα 5 γκολ(23-18). Όσο και αν προσπαθούσαν οι παίκτες του Δημοκρίτειου να ξαναμπούν στο παιχνίδι οι παίκτες του Θοδωρή Βαφειάδη έκαναν εξαιρετική διαχείριση φτάνοντας έτσι στην νίκη με 27-24.

Έτσι η ομάδα της Ξάνθης δύο αγωνιστικές πριν το τέλος είναι και μαθηματικά η πρωταθλήτρια του 5ου ομίλου, ενώ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το έτερο Θρακιώτικο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής οπού το Δημοκρίτειο υποδέχεται τους Κύκλωπες σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει στο ποια θα είναι η δεύτερη ομάδα του ομίλου.

Διαιτητές: Χαρίτσος, Θεοδοσίου

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 3-3, 5-6, 12-12 (ημίχρονο), 17-15, 23-18, 27-24 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Θ. Βαφειάδης): Ρουμελιώτης 3, Πατσατζής 1, Ναθαναηλίδης 2, Συμεωνίδης, Καζαντζίδης 7, Μπέλλιας, Νικάκης, Καραπαπάζογλου 3, Ρούφος, Μπρατίδης 8, Στεφανίδης, Σαλή Ογλού 2, Παπαστάμου, Κολοκούρης, Μισαηλίδης, Μιχαηλίδης 1.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ(Π. Τσαγκίδης): Γιαννούλας, Σιώπης, Απαζίδης, Τζοβάρας 2, Σάκκος 1, Καραμπάτζος, Μπραουδάκης 1, Παπαϊωάννου 2, Ππαφώτης 4, Σαμπάρ 1, Λιόντος 2, Γκουντούλιας 4, Δούγιας 7.