Το πιο αλλοπρόσαλλο ματς το Σουφλί! Γκολ απ’ τη σέντρα, δοκάρι από πλάγιο

Ανταπόκριση από το Σουφλί: Νίκος Γκούντλης

–  Ένα από τα πιο αλλοπρόσαλλα ματς που έχουμε δει είναι αυτό που παρακολούθησαν περίπου εκατό φίλαθλοι το απόγευμα της Κυριακής στο Σουφλί, όπου ο τοπικός Έβρος γνώρισε πικρή ήττα με 0-1 από τον Ηρακλή Αμπελοκήπων.

 

Η αναμέτρηση στιγματίστηκε από δύο φάσεις που αν υπήρχε κάμερα να τις καταγράψει, σίγουρα θα μιλάγαμε για χάιλάιτς που θα έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Σακκαλής με εκτέλεση φάουλ στο 57ο λεπτό, όταν είδε εκτός θέσης τον Σκόρτσεφ από το ύψος της μεσαίας γραμμής και έσπευσε να το εκτελέσει ενώ ακόμα ο διαιτητής έκανε συστάσεις, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας του Σουφλίου να τρέχει προς τα πίσω και τελικά να μπει μαζί με την μπάλα στα δίχτυα του.

Και αν τέτοια φάση έχετε ξαναδεί – και οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για την ταχύτητα της εκτέλεσης αυτού του φάουλ, ευκαιρία σαν και εκείνη που έχασε ο Καμπιώτης στο 15ο λεπτό πρώτη φορά είδαμε. Οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει ένα πλάγιο, το εκτέλεσε ο παίκτης του Έβρου δυνατά προς την περιοχή, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, δεν την βρήκε κανείς, έσκασε στο έδαφος, πήρε ύψος και κατέληξε στο… οριζόντιο δοκάρι και έξω.

Παραλίγο δηλαδή να μπει γκολ δηλαδή. Βέβαια, αν έμπαινε δεν θα μέτραγε αφού δεν μετράει γκολ από πλάγιο κατευθείαν, αν όμως μετά το δοκάρι την έβρισκε οποιοσδήποτε και την έσπρωχνε στα δίχτυα, είτε ο τερματοφύλακας είτε επιθετικός, το γκολ θα μέτραγε κανονικά. Αλλά σημασία έχει ότι δεν μπήκε και καταγράφτηκε σαν δοκάρι από πλάγιο!

Κατά τα άλλα, οι φιλοξενούμενοι είχαν και αυτοί ένα δοκάρι λίγο μετά την επίτευξη του τέρματός τους, στο 60ο λεπτό, αλλά το σουτ του Καρατζάογλου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ. Μετά τη νίκη αυτή ο Ηρακλής Αμπελοκήπων, που πριν το ματς ήταν ισόβαθμος με τον Έβρο, έφτασε τους 63 πόντους ενώ ο Έβρος έμεινε στους 60 και βρίσκεται ακριβώς στην ζώνη του υποβιβασμού.

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ: Σκόρτσεφ, Αντωνιάδης, Κατρανίτσας, Μπάτζιος, Τσαπάνης, Τορομανίδης (59’ Εφραιμίδης), Μεμέτ Εμρέ, Τρίχας, Γκαϊδατζής, Καμπιώτης (69’ Βιόπουλος), Αραμπατζής (58’ Θεοδωράκης).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ: Ζιάκας, Παπαϊωάννου, Γκιαούρης, Πομάκης, Τζιώλης, Σακκαλής, Σαπιασβίλι (67’ Νικολίτσας), Καρατζάογλου, Αλεξόπουλος, Ζγκούρι (90+3’ Τσαμπέρας), Βεϊδαμενίδης (87’ Αθανασιάδης).