Γ’ Εθνική: Όλα όσα έγιναν στη μεγάλη νίκη του ΓΑΣ Κομοτηνή επί του Ανατόλια

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής με το Ανατόλια ο ΓΑΣ Κομοτηνή. Η ομάδα του Νεοκλή Λεμονίδη κέρδισε με 81-61 και διατήρησε τις ελπίδες της για κατάληψη μία εκ των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

 

Μεγάλη νίκη με 81-61 πέτυχε ο ΓΑΣ Κομοτηνή επί του Ανατόλια στο ντερμπι της 22ης αγωνιστικής. Η ομάδα της Κομοτηνής επέβαλε από την αρχή το ρυθμό της και με όπλο την πολύ καλή άμυνα,τον πλουραλισμό στην επίθεση, αλλά και την βοήθεια του κόσμου που γέμισε για ακόμα μία φορά το κλειστό της πόλης, κατάφερε να κρατήσει εκτός ρυθμού την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να απειλήσει.

Το παιχνίδι στην αρχή ξεκίνησε νευρικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο πεντάλεπτο το σκορ ήταν 6-2, δείγμα του πόσο αγχωμένες ήταν και οι δύο ομάδες. Σταδιακά η ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνή άρχισε να ανεβάζει στροφές, προηγήθηκε στο τέλος της πρώτης περιόδου με 15-10, ενώ το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την ομάδα του Νεοκλή Λεμονίδη μπροστά με 36-23. Η τρίτη περίοδος ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ο ΓΑΣ Κομοτηνή έτρεχε ασταμάτητα σε άμυνα και επίθεση και με επιμέρους σκορ 28-11 έκλεισε την τρίτη περίοδο μπροστά με 64-34. Η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την ομάδα της Κομοτηνής να χαλαρώνει αρκετά. Έτσι το Ανατόλια κατάφερε να μειώσει λίγο πριν το τέλος σε 19 πόντους, για να λήξει τελικά το παιχνίδι με 81-61.

Κορυφαίοι για τον ΓΑΣ Κομοτηνή οι Βελή και Στασινόπουλος, ενώ πολύτιμη βοήθεια στην επίθεση έδωσαν και οι Μασλαρινός (ιδιαίτερα οργανωτικά), Λεχούδης και Μπεκρής. Αξιοσημείωτο ότι ο Ντίνας έμεινε άποντος (ήταν όμως πολύ καλός στην άμυνα), δείγμα του επιθετικού πλουραλισμού που είχε σήμερα ο ΓΑΣ, καθώς παρότι ο αρχηγός και εκ των κορυφαίων της ομάδας έμεινε σήμερα χωρίς καλάθι, εν τούτοις ο ΓΑΣ Κομοτηνή πέτυχε 81 πόντους. Επίσης άξιο αναφοράς πως και η δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Ανατόλια έγινε στην Θράκη, καθώς προηγήθηκε η ήττα από την Ασπίδα Ξάνθης στο κλειστό του Ευμοίρου.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή είπε πως “ήταν μία πολύ συμαντική νίκη για εμάς. Την ξεχνάμε όμως γιατι ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στα Διαβατά με τον Ιωνικό. Πρόκειτε για μία πάρα πολύ καλή ομάδα, την οποία είχαμε κερδίσει πολύ δύσκολα εδώ με ένα buzzer beater στο τέλος. Αν κερδίσουμε το παιχνίδι αυτό κλειδώνουμε την τρίτη θέση και μετά πάμε για ότι καλύτερο. Η ομάδα σήμερα πήγε πάρα πολύ καλά. Ότι σχεδιάσαμε σε άμυνα και επίθεση το ακολούθησαν τα παιδιά κατά γράμμα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που γέμισε το κλειστό και μας βοήθησε για ακόμα μία φορά. Το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι είναι με την Ασπίδα. Θέλουμε τον κόσμο πάλι δίπλα μας. Θα έχει και ξανθιώτες. Θέλουμε να δημιουργηθεί μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα που θα θυμίσει τις παλιές καλές εποχές”.

Αντίθετα ο προπονητής του Ανατόλια Δημήτρης Τσούρμας, αφού έδωσε τα συγχαρητήρια στην ομάδα της Κομοτηνής για την δίκαιη επικράτηση, τόνισε πως “δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι. Ότι σχεδιάσαμε όλη την εβδομάδα δεν μας βγήκε. Οι παίκτες μου ήταν αρκετα χαλαροί. Ίσως φταίει το ότι με μία νίκη και μαθηματικά ανεβαίνουμε στην Β’ Εθνική, οπότε το μυαλό των παικτών ίσως να ήταν στο παιχνίδι με την Αρναία που είναι φαινομενικά εύκολο. Αυτό φυσίκα δεν είναι δικαιολογία και δεν είναι εικόνα ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό και θέλει να βρίσκεται ψηλά και θα μιλήσω με τους παίκτες μου γι’ αυτό. Η Κομοτηνή έπαιξε πολύ καλά σήμερα, πήρε πόντους ακόμα και από παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, οπότε δεν μπορέσαμε να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι και ότι σχεδιάσαμε δεν μας βγήκε στον αγώνα. Εύχομαι η ομάδα της Κομοτηνής να πετύχει τους στόχους και να ανέβει στην Β’ Εθνική. Είναι μία ομάδα με ιστορία στον χώρο του μπάσκετ και στις κατηγορίες αυτές”.

Δεκάλεπτα: 15-10, 36-23 (ημίχρονο), 64-34, 81-61 (τελικό αποτέλεσμα).

Διαιτητές: Φακίτσας, Πιτσίλκας Β.

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Λεμονίδης): Αθανασίου, Σταματέλος, Διαμαντίδης 6(1), Μασλαρινός 13(3), Λεχούδης 10(1), Ντίνας, Ρυακιωτάκης, Μπεκρής 10(2), Καλατζής 2, Βελή 18(2), Στασινόπουλος 14, Χαλήλ 8.
ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Τσούρμας): Φώτης, Παυλέας 4, Θώμος 10(1), Τζουβάρας 10(2), Κουφός, Τριανταφυλλίδης 10(1), Παναγιωτίδης, Μουτσιαράς 13, Γκουτσίδης, Καραμανώλης, Βεργίνης 12(1), Χαντζίδης 2