Με την ανατροπή της χρονιάς, τίτλος για τους εφήβους της Ασπίδας στην Δράμα!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και η ανατροπή της χρονιάς, τουλάχιστον για την ΕΚΑΣΑΜΑΘ, αυτό που πέτυχε η Εφηβική ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης που κέρδισε με 80-81 στην παράταση τους Τιτάνες μέσα στην Δράμα, και τους πήραν μέσα από τα χέρια το πρωτάθλημα!

Η ομάδα της Δράμας που είχε ξεκινήσει τον θεσμό με δύο νίκες, έμοιαζε το απόλυτο φαβορί, όμως η  ήττα στην Ξάνθη από τον Αρίων αλλά και το δεδομένο πως ο τίτλος θα κρινόταν στο τελευταίο ματς έδινε ελπίδες στην ομάδα του Κώστα Ιωαννίδη, που και πάλι όμως το φαβορί έμοιαζαν οι Τιτάνες μια και το παιχνίδι-τελικός θα γινόταν στο γήπεδο της και μάλιστα κόντρα στην ομάδα που για πολλούς ήταν το αουτσάιντερ του θεσμού.

Το παιχνίδι εξ’ αρχής ήταν ντέρμπι και έδειχνε πως το ματς θα είναι οριακό, παρότι στο τέλος του ημιχρόνου οι Δραμινοί βρέθηκαν να προηγούνται με +7(40-33). Στο δεύτερο ημίχρονο και ιδιαίτερα στην τέταρτη περίοδο η ομάδα του Κώστα Ιωαννίδη έβγαλε τρομερή ψυχή, αλλά και ψυχραιμία στα κρίσιμα λεπτά καταφέρνοντας να στείλει το παιχνίδι στην παράταση με το 75-75 να είναι το τελικό σκορ της κανονικής περιόδου.

Στην παράταση ο Ξανθιώτικος σύλλογος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι παίρνοντας από την αρχή μια σημαντική διαφορά (+4) την οποία κατάφερε και διατήρησε παρά την πίεση των Δραμινών φτάνοντας έτσι στην σπουδαία νίκη με 80-81 και την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Αξίζει να σημειώσουμε την αποθεωτική υποδοχή που έτυχαν οι νεαροί πρωταθλητές της Ασπίδας από τους αθλητές της αντρικής ομάδας της Ασπίδας, που τους περίμεναν στο κλειστό του Ευμοίρου για να τους αποθεώσουν για την τεράστια επιτυχία τους. Μετά από αυτή την πρωτιά η ομάδα της Ασπίδας θα είναι η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την ΕΚΑΣΑΜΑΘ στην  προκριματική φάση του Πανελλήνιου που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη.

Δεκάλεπτα: 22-20, 40-33 (ημίχρονο), 61-56, 75-75 (κανονική διάρκεια αγώνα), 80-81 (παράταση)

ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ ( Γρηγοριάδης): Γαιτάνης11(1), Θεολογίδης 20(3), Γρηγοριάδης 22(4), Σαββόγλου 2,  Σαββίδης 7, Πεδίκης 18 Μαδεμλής, Τσακίρης, Μελιάδης, Παπαδόπουλος, Αυγουστάτος, Πολίτης
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης): Σαπουνάς 13(3), Τσίλογλου 10(2), Σκούπρας 20,  Χατζηαντωνίου 16 , Μπουραζάνης 1 Παπαδάκης 14, Καργίδης 2, Κόπανος 5, Στεφανίδης, Γρούδος, Γκίκας, Τσιφλίκογλου.