Τζούρις vs Φιλίπποφ με αμφίβολο τον Θρακιώτη στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Ζουν το δικό τους όνειρο κι απολαμβάνουν την κάθε στιγμή. Μέχρι πριν τρία χρόνια ήταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό και συνεχίζουν να είναι συμπαίκτες στην Εθνική Ανδρών, αλλά αύριο το απόγευμα θα βρεθούν αντίπαλοι στο δεύτερο ημιτελικό του Final 4 του Champions League.

Ο οικοδεσπότης Δημήτρης Τζούριτς κι ο φιλοξενούμενος Ντίμα Φιλίποφ λίγες ώρες πριν τη μεταξύ τους κόντρα μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ για τις μάχες του Final 4 και τα όνειρα που έχουν συμμετέχοντας σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή του Ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι αποφάσιζε να αφήσει την Ιταλία και την Τρεντίνο για να αγωνιστεί ως διαγώνιος στην Τουρκική Χάλκμπανκ, ο μεγάλος καημός του Δημήτρη Τζούριτς ήταν η κούπα του Champions League. Το όνειρο του ορεστιαδίτη άσου κινδυνεύει να μετατραπεί σε εφιάλτη, καθώς εδώ και τρεις εβδομάδες είναι εκτός προπονήσεων αφού έχει υποστεί κάταγμα κόπωσης και πλέον η συμμετοχή του κρίνεται από μια κλωστή.

«Θα είμαι στην αποστολή, πιστεύω ότι θα ξεκινήσω κι από κει και πέρα ελπίζω ότι το πόδι μου θα αντέξει», δήλωσε στο volleyball.gr χθες το μεσημέρι και παραδέχθηκε: «Είμαι τρελαμένος… Εφτά μήνες περιμένω αυτό το παιχνίδι και ήρθε αυτός ο τραυματισμός. Δεν ξέρω τι να πω, αλλά ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Έχοντας κατακτήσει τα πάντα με την Τρεντίνο, από τη συλλογή του λείπει μόνο το τρόπαιο του Champions League, ωστόσο ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν… βιάζονται.

«Για μένα είναι απωθημένο το Champions League, ειδικά φέτος που έχω αλλάξει θέση. Η αλήθεια είναι ότι όλοι ξέρουμε πως έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία καθώς πήραμε τον πιο εύκολο αντίπαλο στους ημιτελικούς, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε προκριθεί ήδη στον τελικό. Δεν μπορούμε να τους υποτιμήσουμε, αφού πέραν του ότι είναι πολύ καλή ομάδα, είχαμε χάσει στην έδρα τους με 3-2 και τους κερδίσαμε δύσκολα με 3-1 στην έδρα μας όταν παίξαμε στους ομίλους».

Βέβαια ο Τζούριτς ξέρει ότι η αποστολή της ομάδας του είναι δύσκολη και για κάποιους άλλους λόγους. «Εμείς παίζουμε με άλλη σύνθεση στο Τουρκικό πρωτάθλημα, όπου επιτρέπονται τρεις ξένοι και με άλλη στην Ευρώπη. Κάναμε κάποια φιλικά, αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολη η προσαρμογή, όταν δεν παίζεις με την ίδια σύνθεση σε όλα τα ματς. Σίγουρα όμως όλοι μέσα στην ομάδα θέλουμε να πάρουμε αυτόν τον τίτλο. Προς το παρόν όμως σκεφτόμαστε μόνο τον ημιτελικό και τίποτα άλλο».

Όσον αφορά την σύγκρουση του με τον Φιλίποφ τόνισε με νόημα: «Δεν προλάβαμε ακόμη να τα πούμε, αφού συναντηθήκαμε λίγο πριν το φαγητό. Εδώ και ένα μήνα όμως, από τη στιγμή που βγήκαν τα ζευγάρια του Final 4 ανταλλάσουμε μηνύματα και κάνουμε χαβαλέ”.

Για τον Ντίμα Φιλίποφ αυτή είναι η παρθενική του συμμετοχή σε Final 4 Champions League κι απολαμβάνει την κάθε στιγμή πόσο μάλλον όταν βρίσκεται ξανά με τον παλιόφιλο του. «Όταν βγήκαν τα ζευγάρια του έστειλα πρώτος μήνυμα και επειδή κατάλαβε ότι ήθελα να τον πειράξω, άρχισε να με βρίζει…», λέει χαμογελώντας ο Ντίμα και συμπληρώνει: «Από τότε δεν έχουμε σταματήσει να πειράζουμε ο ένας τον άλλο, αλλά όπως του είπα το μεσημέρι που βρεθήκαμε στο ξενοδοχείο ‘είναι φοβερό ότι πριν τρία χρόνια πανηγυρίζαμε μαζί τίτλους στην Ελλάδα ή ότι ακόμη και στους πρόσφατους αγώνες της Εθνικής μοιραζόμασταν το ίδιο δωμάτιο και τώρα θα βρεθούμε αντίπαλοι με δύο ομάδες από άλλες χώρες διεκδικώντας μια θέση στον τελικό του Champions League. Τουλάχιστον ένας Έλληνας θα είναι στον τελικό και μακάρι να σηκώσει την κούπα».

Για τον νεαρό πασαδόρο της Γιαστρέμπσκι όλη αυτή η εμπειρία είναι μαγική κι όταν τον ρωτήσαμε αν το φανταζόταν όταν αποφάσιζε να μετακομίσει στην Πολωνία παραδέχθηκε: «Να σου πω την αλήθεια όχι… Ήξερα ότι παίζαμε Τσάμπιοςν Λιγκ κι ήθελα να συμμετάσχω κι εγώ σ’ αυτή τη γιορτή, αλλά δεν τολμούσα να ονειρευτώ το Final 4. Βέβαια όταν ξεκίνησαν οι αγώνες έβλεπα παιχνίδι με το παιχνίδι ότι η ομάδα είχε δυνατότητες… Παίξαμε πολύ καλά στους ομίλους και στα πλει οφ και φτάσαμε δίκαια μέχρι εδώ».

Κι αν η Γιαστρέμπσκι μοιάζει με τον Δαυίδ ανάμεσα σε (τρεις) Γολιάθ ο Ντίμα κι οι συμπαίκτες του έχουν διαφορετική άποψη.
«Δεν μας ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για εμάς κι όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία τον ημιτελικό. Έχουμε κερδίσει την Χαλκμπανκ στην έδρα μας παρόλο που παίζαμε χωρίς τον Λάσκο κι αυτό το παιχνίδι μας έχει κάνει να πιστεύουμε ότι μπορούμε. Σε έναν ημιτελικό Champions League όλα γίνονται κι εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει φαβορί. Απλά ίσως ο δικός μας τελικός είναι αύριο».