Μεγάλη επιτυχία!!! Ο Τζούριτς στον τελικό του Champions League!!!

Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Την ευκαιρία να γράψει ιστορία θα έχει το απόγευμα της Κυριακής στην Άγκυρα ο Ορεστιαδίτης άσος Δημήτρης Τζούριτς. Ο διαγώνιος της Εθνικής Ομάδας θα διεκδικήσει με την φανέλα της τουρκικής Χάλκμπανκ την κούπα του Champions League, τη μόνη ίσως διάκριση που λείπει από το πλούσιο παλμαρέ του.

 

Η Χάλκμπανκ δια χειρός Χουαντορένα, προκρίθηκε στον τελικό αφού νίκησε σχετικά άνετα με 3-0 σετ (25-21, 25-19, 25-19) την Πολωνική Γιαζτρέμπσκι του Ντίμα Φιλίπποφ που αγωνίστηκε ως αλλαγή στον δεύτερο ημιτελικό.

Οι Τούρκοι είχαν εκπληκτικό σέρβις και τον Χουαντορένα σε μεγάλο μέρα, ενώ ο Θρακιώτης Δημήτρης Τζούριτς κέρδισε 12 πόντους παρά το γεγονός ότι είχε τραυματιστεί και κινδύνευε να μείνει ακόμα και εκτός αποστολής.

Στην αντίπερα όχθη οι Πολωνοί έπαιξαν και τα τρία σετ με κακή υποδοχή ενώ δεν είχαν τον παίκτη ηγέτη που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Στον κυριακάτικο τελικό στην Άγκυρα η Χάλκμπανκ θα αντιμετωπίσει την Μπελογκόριε. Ο αγώνας ξεκινλά στις πέντε το απόγευμα, ώρα Ελλάδος και Τουρκίας. Νωρίτερα, στις 2.00 θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό Ζενίτ και Γιαζτρέμπσκι.