Η μάχη της παραμονής στην Super League και οι κίνδυνοι για την Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Μετά την ήττα της Ξάνθης με 1-0 στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό την περασμένη Δευτέρα, έχει μπλέξει και αυτή στα σενάρια του υποβιβασμού και αποκτά ξεχωριστή αξία η αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής με τον Πανιώνιο. Για τον λόγο αυτό, το ThrakiSportS παρουσιάζει σήμερα τους εναπομείναντες αγώνες, πέντε αγωνιστικές πριν την λήξη.

Ας δούμε όμως πρώτα τη βαθμολογία του πρωταθλήματος στην ουρά και αμέσως μετά μία-μία το πρόγραμμα της κάθε ομάδας που κινδυνεύει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Υπενθυμίζεται ότι υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι, ενώ ο τρίτος από το τέλος, αυτός δηλαδή που θα καταλάβει την 16η θέση, θα παίξει μπαράζ με τον τρίτο της Super League.

12. ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 33

13. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 33

14. SKODA ΞΑΝΘΗ 32

15. ΑΠΟΛΛΩΝ 29

___________________________

16. ΒΕΡΟΙΑ 28 

____________________________

17. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 28

18. ΑΡΗΣ 20

 

SKODA ΞΑΝΘΗ

Το πρόγραμμα είναι, θεωρητικά, εύκολο αν σκεφτούμε πως οι Ξανθιώτες βρίσκονται 4 πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Με μία νίκη και μία ισοπαλία, λογικά, καθαρίζουν την μπουγάδα. Θέλουν όμως δυο νίκες για να είναι σίγουροι. Κρίσιμο είναι το ματς με Πανιώνιο, που είναι θεωρητικά αδιάφορος. Αν δεν το κερδίσει και πολύ περισσότερο αν χάσει, θα πάει σε δύο ματς – φωτιά απέναντι σε Βέροια και Πλατανιά, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκονται πίσω της αλλά με στραβά αποτελέσματα θα κινδυνεύσει άμεσα να δει την πλάτη τους.

30η Πανιώνιος (μέσα)

31η Βέροια (έξω)

32η Πλατανιάς (μέσα)

33η ΟΦΗ (έξω)

34η Παναθηναϊκός (μέσα)

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Η ήττα στην Νέα Σμύρνη κράτησε τον Λεβαδειακό μέσα στη… φασολάδα (όπως γράφει και το Sport24 σε αντίστοιχο θέμα). Το πρόγραμμα είναι δύσκολο, αφού υπάρχουν τα ματς με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Αν καθαρίσει την Βέροια την προσεχή αγωνιστική και τσιμπήσει βαθμό στην Κρήτη με τον Πλατανια, λογικά μένει στην Super League. To πρόγραμμά του ακολουθεί η Ξάνθη, που μοιραία παρακολουθεί τα παιχνίδια του με ενδιαφέρον.

30η Βέροια (μέσα)

31η Πλατανιάς (έξω)

32η ΟΦΗ (μέσα)

33η Παναθηναϊκός (έξω)

34η ΠΑΟΚ (μέσα)

 

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Τα έχουν κάνει… θάλασσα οι “σαρδέλες”. Η Καλλονή έχει δυο εκτός έδρας μας με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, οπότε μπορεί να μείνει πίσω, κατά συνέπεια η νίκη με τον ΟΦΗ αυτήν την αγωνιστική εντός είναι μονόδρομος. Κρίσιμο και το ματς με τον Πανθρακικό εντός.

30η ΟΦΗ (μέσα)

31η Παναθηναϊκός (έξω)

32η ΠΑΟΚ (έξω)

33η Πανθρακικός (μέσα)

34η Εργοτέλης (έξω)

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Έχει ίσως το πιο δύσκολο πρόγραμμα. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, μεταξύ των πέντε που έχει να αντιμετωπίσει, αρχής γενομένης με το τριφύλλι στην Λεωφόρο. Χρειάζεται νίκη με Εργοτέλη μέσα και σίγουρα βαθμό εκτός με τον Πανθρακικό. Αλλιώς τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα.

30η Παναθηναϊκός (έξω)

31η ΠΑΟΚ (μέσα)

32η Πανθρακικός (έξω)

33η Εργοτέλης (μέσα)

34η Ολυμπιακός (έξω)

 

ΒΕΡΟΙΑ

Έχει τον αδιάφορο Πανιώνιο την 33η μέσα. Αλλά τον έχει και η Ξάνθη την Κυριακή, πιο πριν. Έχει το ντέρμπι με την Ξάνθη μεσοβδόμαδα και τον Αστέρα Τρίπολης την τελευταία αγωνιστική μέσα. Έχει έξω τον Λεβαδειακό και τον Παναιτωλικό. Είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα, οπότε μπορεί να πάρει βαθμούς και να χάσει από παντού.

30η Λεβαδειακός (έξω)

31η Ξάνθη (μέσα)

32η Παναιτωλικό (έξω)

33η Πανιώνιος (μέσα)

34η Αστέρας Τρίπολης (μέσα)

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Η επτάρα απέναντι στην Καλλονή έχει διπλή σημασία. Και βαθμολογικά, αλλά και σε περίπτωση ισοβαθμίας. Έχει Λεβαδειακό, Παναιτωλικό μέσα και τον αδιάφορο Πανιώνιο (αν έχει σωθεί) την τελευταία αγωνιστική. Και έχει και το εκτός έδρας ματς με την Ξάνθη, που μπορεί να αποδειχθεί “Ο θάνατός σου, η ζωή μου”.

30η Ατρόμητος (έξω)

31η Λεβαδειακός (μέσα)

32η Ξάνθη (έξω)

33η Παναιτωλικός (μέσα)

34η Πανιώνιος (έξω)

 

ΑΡΗΣ

Οι “κίτρινοι” δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ και πλέον βρίσκονται οκτώ πόντους μακριά από το μπαράζ. Δύσκολα τα πράγματα. Χρειάζεται ένα θαύμα για να αλλάξει κάτι, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση στην Κομοτηνή το Σάββατο. Αν δεν κερδίσει, ενώ τώρα είναι με το ενάμισι πόδι στην Β’ Εθνική, θα βουλιάζει κατά 99%. Το υπόλοιπο θα απομείνει μόνο για λογιστικούς λόγους, μπας και γίνει κανά θαύμα.

30η Πανθρακικός (έξω)

31η Εργοτέλης (μέσα)

32η Ολυμπιακός (έξω)

33η Αστέρας Τρίπολης (έξω)

34η ΠΑΣ Γιάννινα (μέσα)