ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση των παίδων της Ασπίδας με τους Τιτάνες

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η Ασπίδα Ξάνθης απέναντι στο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου τους Τιτάνες Δράμας, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με 55-69 στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής της τελικής φάσης του Παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.


Με την παρουσία αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε στο «Χριστίνα Χριστοδούλου» του Ευμοίρου η αναμέτρηση της Ασπίδας με τους όπως όλα δείχνουν πρωταθλητές της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Τιτάνες Δράμας. Στην πρώτη περίοδο η αναμέτρηση πήγαινε πόντο- πόντο με την Ξανθιώτικη ομάδα να βγάζει τρομερή ενέργεια κάτω από το καλάθι ενώ οι Δραμινοί εκμεταλλευόμενοι και την ευστοχία τους στην περιφέρεια έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά με 16-18.  Στην δεύτερη περίοδο η εικόνα του παιχνιδιού ήταν τελείως αντίθετοι με τους παίκτες του Κώστα Ιωαννίδη να παθαίνουν μπλακ-άουτ με πολλά λάθη και αρκετά άσχημα ποσοστά στα σουτ σε αντίθεση με την ομάδα της Δράμας που συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς κλείνοντας μάλιστα την περίοδο μπροστά με 15 πόντους(25-40).

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Ξάνθης μπήκε αποφασισμένοι να ξαναμπεί στο παιχνίδι καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια σε επίθεση και άμυνα, όμως η ευστοχία των Γαϊτάνη και Γρηγοριάδη κράτησαν την διαφορά σε διψήφια νούμερα(42-52). Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες της Ασπίδας μπήκαν δυνατά μείωσαν στους 7 με τρίποντο του Σαρίκου αλλά οι δύο κορυφαίοι για την ομάδα της Δράμας κράτησαν την ομάδα τους σε υψηλό ρυθμό και με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας κράτησαν την πολύ σημαντική νίκη με το τελικό 55-69.

Πλέον με δύο αγωνιστικές να απομένουν η ομάδα της Δράμας είναι μια νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και όλα δείχνουν ότι θα τα καταφέρει είτε την επόμενη αγωνιστική στην Καβάλα είτε την τελευταία στην έδρα της με την Ασπίδα. Από την άλλη η ομάδα του Κώστα Ιωαννίδη θέλει να κλείσει θετικά την παρουσία της στην ήδη επιτυχημένη της φετινή πορεία θέλοντας την νίκη στο εντός έδρας ματς με τους Ίκαρους για να κλείσει με νίκη την παρουσία της στον φετινό θεσμό.

Διαιτητές: Ρούκας, Ευσταθιάδης

Δεκάλεπτα: 16-18, 25-40, 42-52, 55-69

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Κ. Ιωαννίδης): Παρπαλάς  2, Ματζάκος  2, Τσιλόγλου  3, Σιάκας  3, Σαββίδης  12, Σαρίκος  5(1), Αρβανιτίδης, Χατζή Χαλίλ, Γκίκας  15, Καργίδης  13(1), Ζάρας, Μαλάκης

ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ ( Σ. Θεοδοσιάδης): Γαϊτάνης 24(2), Καραγιαννίδης, Κωνσταντινίδης, Κακατσίδης  5(1), Γρηγοριάδης  23(2), Κοτανίδης  4, Μασάδης 4(1), Μπέσσας  2, Χατζόπουλος  7(1), Καγγελίδης, Παναγιώτου, Δημούδης   

 

Αποτελέσματα (2η αγωνιστική)

Αστέρας Καβάλας-Ίκαροι Σερρών 62-57

Ασπίδα Ξάνθης-Τιτάνες Δράμας 55-69 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1

Τιτάνες Δράμας

8

2

Αστέρας Καβάλας

6

3

Ίκαροι Σερρών

5

4

Ασπίδα Ξάνθης

5

 

Επόμενη αγωνιστική (23/03/2014):

12:00 Αστέρας Καβάλας – Τιτάνες Δράμας

14:00 Ασπίδα Ξάνθης – Ίκαροι Σερρών