Πειθαρχική δίωξη στην Ξάνθη για τις ανακοινώσεις Πανόπουλου

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

Τα επικριτικά σχόλια που αναφέρονταν στις ανακοινώσεις Ξάνθης και ΠΑΟΚ για την ΕΠΟ, τη διαιτησία, αλλά και του Ολυμπιακού και της Super League, σε ό,τι έχει να κάνει με την τοποθέτηση του «Δικεφάλου», προκάλεσαν την παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά, ο οποίος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε αμφότερες τις ΠΑΕ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Σας ενημερώνουμε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχικές διώξεις εις βάρος: 

1.ΠΑΕ SKODA Ξάνθη, νόμιμα εκπροσωπούμενης, διότι την 17η Μαρτίου 2014, προέβη σε ανακοινώσεις, οι οποίες την επόμενη ημέρα (18/03/2014), δημοσιεύτηκαν σε πολλές εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας (αθλητικές και πολιτικές). Με τις ανακοινώσεις αυτές προβαίνει δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις και σαφή υπονοούμενα σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, Διαιτησίας, Διαιτητών), προκαλώντας έτσι στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 (παρ. 2 και 3) και 25 (παρ. 1, 4 και 5) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. 

 

-Της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, νόμιμα εκπροσωπούμενης, διότι την 17η Μαρτίου 2014, προέβη σε ανακοίνωση, η οποία την ίδια ημέρα δημοσιεύτηκε σε πολλές εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας (αθλητικές και πολιτικές). Με την ανακοίνωση αυτή προβαίνει δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις και σαφή υπονοούμενα σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, Προέδρου της ΕΠΟ, διοργανώτριας των αγώνων SUPERLEAGUE, Προέδρου αυτής, προέδρου ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Διαιτητών), προκαλώντας έτσι στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 (παρ. 2 και 3) και 25 (παρ. 1, 2, 4 και 5) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».