Η μεγάλη επιστροφή του Γιάννη Καβαρατζή στις προπονήσεις του Εθνικού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Στις προπονήσεις του Εθνικού έχει επιστρέψει εδώ και μερικές ημέρες ο Γιάννης Καβαρατζής, μετά από εξάμηνη σχεδόν απουσία εξαιτίας του σοβαρότατου τραυματισμού του πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

 

Ο πρωταθλητής Ελλάδος Εφήβων στο μπιτς βόλεϊ μαζί με τον Γρηγόρη Κοντοστάθη έπαθε «μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού» στις αρχές Σεπτεμβρίου και αποχώρησε από τις προπονήσεις της ομάδας του Έβρου.

Αρχικά αποχώρησε από τις προπονήσεις με πόνους στο γόνατο, αλλά τελικά διαπιστώθηκε ότι ήταν κάτι παραπάνω από απλές ενοχλήσεις. Υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση και έμεινε εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου τέσσερις μήνες.

Με την έλευση του 2014 ξεκίνησε τρέξιμο και από τα μέσα Γενάρη ενισχυτικά βάρη στα πόδια. Από τα τέλη Φλεβάρη – αρχές Μάρτη επέστρεψε και στις προπονήσεις, όπου για την ώρα κινείται συντηρητικά. Δεν μετέχει στις αποστολές της ομάδας, αλλά συμμετέχει στις προπονήσεις και βοηθά με την παρουσία του σε αυτές.

Το πιθανότερο είναι μετά από τόσο μεγάλη απουσία, να παραμείνει εκτός αποστολών, αλλά το σημαντικό είναι ότι δείχνει να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα ώστε να προλάβει την σεζόν στο μπιτς βόλεϊ, όπου με δίδυμο τον Γρηγόρη Κοντοστάθηκ αναδείχθηκε πέρυσι πρωταθλητής Ελλάδος στους εφήβους και εκπροσώπησε ως μέλος της Εθνικής Ομάδας την Ελλάδα σε βαλκανικά, πανευρωπαϊκά αλλά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καβαρατζής μόλις το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο που προέβλεπε την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Εθνικό, μαζί με το έτερον ήμισί του στους αγώνες μπιτς βόλεϊ, τον Γρηγόρη Κοντοστάθη. Η επιστροφή του στις προπονήσεις έχει προσθέσει χαμόγελα στον Σάκη Μουστακίδη και τους παίκτες του…