Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στον αγώνα Μακεδονικός – ΓΑΣ Κομοτηνή

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–   Εξαιρετικά σημαντικό διπλό πέτυχε ο ΓΑΣ Κομοτηνή στο κλειστό του Μακεδονικού, παίρνοντας μια πολύτιμη νίκη που σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα της Ευκαρπίας από τον Ζέφυρο, τον φέρνει πολύ κοντά στην κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου και συνδιεκδικητή με την Ασπίδα Ξάνθης της δεύτερης, που οδηγεί απευθείας στην Β’ Εθνική.

 

Απομηχανής θεός για τον ΓΑΣ ήταν ο αρχηγός της ομάδας Κώστας Ντίνας που δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Κομοτηνής με 55-57. Οι γηπεδούχοι πήραν ταϊμ άουτ, οργάνωσαν την τελευταία τους επίθεση, έκανε το σουτ ο Χατζόπουλος, η μπάλα βρήκε στεφάνι αλλά όχι και διχτάκι και έτσι οι Θρακιώτες επέστρεψαν στην Κομοτηνή με τους πολύτιμους δύο πόντους.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη, αν και έδειχνε χαμένος μέχρι και τα μισά της τρίτης περιόδου. Τότε ο Μακεδονικός κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με 14 πόντους (42-28) αλλά με τεράστια ψυχικά αποθέματα και παρά τα (πολλά) φαλρσισφυρίγματα, που εκνεύρισαν τους παίκτες και άφησαν με τεχνική ποινή από νωρίς την ομάδα χωρίς τον Λεχούδη, ο ΓΑΣ κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει τη νίκη.

Κορυφαίος για τον ΓΑΣ ο Ντίνας με 19 πόντους, ενώ ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο εντυπωσιακός ήταν ο Βελή που κράτησε μόνος του την ομάδα στο παιχνιδι και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 17 πόντους. Πλέον στον ΓΑΣ στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο παιχνίδι της Κυριακής με το πρωτοπόρο Ανατόλια, που θα γίνει στην Κομοτηνή και εφόσον ολοκληρωθεί με νίκη των γηπεδούχων θα αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την άνοδο.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 36-25 (ημίχρονο), 47-43, 55-57 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Τσουμαχίδης-Ζαχαρης

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ( Μπουσβάρος): Μποβασιανός 10, Χριστοδούλου 10,  Παπαδόπουλος 2, Γρηγορίου 4, Πηλακούτας 12 (1), Φωτιάδης, Νικάκης 12, Λουλουδιάδης, Καλτσίδης 5 (1).
ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Λεμονίδης): Σταματέλος, Διαμαντίδης 5, Μασλαρινός 4, Λεχούδης, Ντίνας 19 (1), Καλατζής, Μπεκρής 2, Βελή 17 (2), Στασινόπουλος 5, Χαλήλ 5.