Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση της Ασπίδας με την Αγία Βαρβάρα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ασταμάτητη η Ασπίδα Ξάνθης που σημείωσε την 10η νίκη της σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια, αποδεικνύοντας πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει η έδρα στην φετινή ξέφρενη φετινή πορεία του ξανθιώτικου συλλόγου.

 

Έτσι και απέναντι στην Αγία Βαρβάρα οι παίκτες του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στην «Σάντα» πετυχαίνοντας μάλιστα 91 πόντους, έναντι 70 για τον σύλλογο της Καβάλας, αποζημιώνοντας τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Στην αναμέτρηση η ομάδα της Ξάνθης από την πρώτη κιόλας περίοδο έδειξε την ανωτερότητα της  κλείνοντας μάλιστα την περίοδο με διψήφιο αριθμό 30-19. Ενώ και στην δεύτερη περίοδο η ομάδα της Ξάνθης είχε τον έλεγχο με την Αγία Βαρβάρα πάντως να το παλεύει.

Στην επανάληψη οι παίκτες της Ασπίδας συνέχισαν σε υψηλό ρυθμό προσφέροντας μάλιστα και πολύ καλό θέαμα με το 91-70 να είναι το τελικό σκορ και τους παίκτες της Ασπίδας να γνωρίζουν αποθέωση.

Κορυφαίοι για ακόμη έναν παιχνίδι τα «βαριά πυροβολικά» της ομάδας Δενδρινός, Κουτσογιάννης και Στεφανίδης ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσαν και οι Πέτς, Σταμπουλής. Ενώ από τους φιλοξενούμενους οι Αθανασιάδης, Πενταζίδης και Φασούλας κρατούσαν την Σάντα σε αξιοπρεπή ήττα.

Πλέον η Ασπίδα, μετά και την αναπάντεχη εντός έδρας ήττα της Ευκαρπίας από τον Ζέφυρο, την έπιασε στην δεύτερη θέση έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο, και έτσι πέντε στροφές πριν το τέλος η ομάδα της Ξάνθης κρατά την τύχη της στα χέρια της έχοντας τρία εκτός (Μέντ, ΓΑΣ Κομοτηνής και Μαντουλίδη) και δύο εντός (Εθνικό Αλεξ. και Ζέφυρο) για να εξασφαλίσει την άνοδο στην Β’ Εθνική κατηγορία. Τ

έλος αξίζει να αναφέρουμε πως πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της Αντιγόνης Τατάρη αδερφής του αρχηγού της Ασπίδας Δημήτρη που λίγες μέρες νωρίτερα έχασε την μάχη από την επάρατη νόσο.

Διαιτητές: Μοσχοτόγλου – Σιταρίδης.

Δεκάλεπτα: 30-19, 50-39 (ημίχρονο), 69-52, 91-70 (τελικό αποτέλεσμα).

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιωτόπουλος): Δενδρινός 17 (5), Οικονόμου 3 (1), Γρούδος 2, Σταμπουλής 10 (2), Στεφανίδης 20 (3), Καλαματιανός 2, Κουμπάνης 2, Κουτσογιάννης 18, Καραμπέκης 5 (1), Κωττάκης 2, Πετς 10.

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ (Μαγιάννης): Μαλαθούνης 1, Καρατσομπάνης 8, Λαμπρόπουλος 6 (1), Σουλίδης Γ. 1, Μουσίκας, Αθανασιάδης 22 (2), Πιεβάλιτσα 3 (1), Χαριζάνης, Φασουλάς 16, Πενταζίδης 13.