Οι δύο Θρακιώτες που πιάνουν… 13άρι σε χρόνο (ανελλιπών) συμμετοχών

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Μελίνα Ντισλιάν

–  Πόσοι ποδοσφαιριστές έχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτή τη σεζόν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ; Ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν λείψει από αγώνα του φετινού πρωταθλήματος; Ποιοι ποδοσφαιριστές είναι οι πρώτοι σε αριθμό συμμετοχών σε κάθε ομάδα της Σούπερ Λιγκ;

 

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) έκανε τη σχετική έρευνα και σας την παρουσιάζει. Και σύμφωνα με αυτήν, πιάνουν 13άρι δύο παίκτες από ομάδες της Θράκης που δεν έχουν χάσει παιχνίδι μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Αλλά ας δούμε την έρευνα από την αρχή.

Οι ομάδες που έχουν εμπιστευθεί τους πιο πολλούς ποδοσφαιριστές σε αυτό το πρωτάθλημα, είναι  ο Αρης και η Καλλονή που πριν την διεξαγωγή της τρέχουσας 29ης αγωνιστικής είχαν ήδη φτάσει τους 36 ενώ τους λιγότερους έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα ο Ατρόμητος Αθηνών που περιορίσθηκε στους 23. Στα χαμηλά και η Ξάνθη ενώ κοντά στον μέσο όρο ο Πανθρακικός.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά ποιος είναι ο αριθμός των παικτών που έχει αγωνισθεί μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, ανά ομάδα.

ΑΠΟΛΛΩΝ  ΣΜΥΡΝΗΣ  30 ποδοσφαιριστές
ΑΡΗΣ 36 ποδοσφαιριστές
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 29 ποδοσφαιριστές
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 23  ποδοσφαιριστές
ΒΕΡΟΙΑ 30 ποδοσφαιριστές
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 31 ποδοσφαιριστές
ΚΑΛΛΟΝΗ  36 ποδοσφαιριστές
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  30  ποδοσφαιριστές
SKODA ΞΑΝΘΗ  26 ποδοσφαιριστές
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  30 ποδοσφαιριστές
ΟΦΗ  29  ποδοσφαιριστές
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 26  ποδοσφαιριστές
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30  ποδοσφαιριστές
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  30  ποδοσφαιριστές
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  26   ποδοσφαιριστές
ΠΑΟΚ  32 ποδοσφαιριστές
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  29 ποδοσφαιριστές
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 30 ποδοσφαιριστές

Από κανένα παιχνίδι της ομάδας τους στις 28 αγωνιστικές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα για το πρωτάθλημα, δεν έχουν λείψει 14 όλοι και όλοι ποδοσφαιριστές. Ο αριθμός, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, είναι σημαντικός και ασφαλώς μεγαλύτερος αν γίνει σύγκριση με άλλα δεδομένα που ήταν γνωστά για το μεγαλύτερο από τα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα της χώρας μας.

Έκληξη αποτελεί ωστόσο και το ποιοι είναι αυτοί οι 14. Ένας από την Ξάνθη και ένας από τον Πανθρακικό, αμφότερες μεταγραφικές κινήσεις του περασμένου καλοκαιρού, περιλαμβάνονται στην λίστα. Αναλυτικά λοιπόν και χωρίς να μετράμε την τρέχουσα αγωνιστική, και στις 28 αγωνιστικές έχουν παίξει, με  τον χρόνο  συμμετοχής τους σε λεπτά οι εξής.

Κολοβέτσιος (ΠΑΣ Γιάννινα) 2.643 λεπτά
Λαζαρίδης (Ατρόμητος Αθηνών) 2.637  λεπτά
Ρομπέρτο (Ολυμπιακός)  2.628  λεπτά
Νάνο (Παναθηναικός) 2.595 λεπτά
Τριποτσέρης (ΟΦΗ)  2.576  λεπτά
Παπαγεωργίου (Πανθρακικός) 2.561  λεπτά
Μπεν (Βέροια ) 2.558  λεπτά
Ποντάνι (Καλλονή ) 2.554  λεπτά
Γκάλο (Παναιτωλικός ) 2.553 λεπτά
Τσουκαλάς (ΠΑΣ  Γιάννινα) 2.546  λεπτά
Ιλιτς (ΠΑΣ Γιάννινα ) 2.524 λεπτά
Ζε Εντουάρντο (ΟΦΗ ) 2.291 λεπτά
Σολάρι ( Ξάνθη ) 2.110 λεπτά
Μπέλιτς (Πλατανιάς ) 1.982  λεπτά

Ο χρόνος συμμετοχής διαφέρει όχι μόνο γιατί υπάρχουν αλλαγές ποδοσφαιριστών αλλά και επειδή υπολογίζεται η πραγματική διάρκεια κάθε παιχνιδιού, με τις καθυστερήσεις και όχι απλώς και μόνο το προγραμματισμένο 90λεπτο. 

Ουσιαστικά, λοιπόν, οι  ομάδες στις οποίες υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν έχουν χάσει αγώνα σε αυτό το πρωτάθλημα, είναι 11. Ο  Ολυμπιακός, ο Ατρόμητος Αθηνών, ο Παναθηναικός, ο Πανθρακικός, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναιτωλικός, ο ΟΦΗ, η Ξάνθη, η Καλλονή, ο Πλατανιάς και η Βέροια.

Ο αριθμός είναι ικανοποιητικός, δεδομένου ότι από τις 18 ομάδες, οι 11 έχουν τους δικούς τους »πιστούς» ποδοσφαιριστές, εκείνους οι οποίοι απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη των προπονητών τους αλλά και την τύχη να μην έχουν τιμωρίες και τραυματισμούς.

Οι πρώτοι σε συμμετοχές στις υπόλοιπες 7 ομάδες της Σούπερ Λίγκα είναι ανά ομάδα οι.

Ντε Μπλάσις (Αστέρας Τρίπολης) 27 αγώνες, 2.382 λεπτά
Ροζέριο Μάρτινς  (Λεβαδειακός) 27 αγώνες, 1.976 λεπτά
Πέρεθ  (ΠΑΟΚ)  27 αγώνες, 2.016 λεπτά
Διούδης  (Αρης) 26 αγώνες, 2.481 λεπτά
Τζόρβας  (Απόλλων Σμύρνης)  26 αγώνες, 2.463 λεπτά
Αυλωνίτης  (Πανιώνιος)  26 αγώνες , 2.459 λεπτά
Μπαντιμπανγκά (Εργοτέλης) 26 αγώνες , 2.167 λεπτά

Πόσοι και ποιοι θα αντέξουν έως το τέλος ; Θα φανεί. Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι ότι σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν, τα πρωτεία στις συμμετοχές δεν έχουν, πλέον, μόνο τερματοφύλακες και αμυντικοί αλλά και μέσοι όπως και επιθετικοί.