Β’ Εθνική: Όσα έγιναν στον αγώνα Προσοτσάνη Δράμας – Ασπίδα Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Με νίκη ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της για τον πρώτο γύρο του ομίλου της στην Β’ Εθνική Κατηγορία Χαντμπολ η Ασπίδα. Οι Ξανθιώτες νίκησαν μέσα στην Προσοτσάνη Δράμας την τοπική ομάδα με 16-24 διευρύνοντας το νικηφόρο σερί τους και παρέμειναν στην πρώτη θέση του ομίλου.

Ήταν ένας αγώνας που χαρακτηρίστηκε από γρήγορο ρυθμό, χωρίς πολλές διακυμάνσεις στο σκορ. Από το 20ο λεπτό, η Ασπίδα απέκτησε μια μικρή διαφορά, η οποία σταδιακά αυξανόταν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και έφτασε τα πέντε τέρματα. Το επιθετικό μπλακαουτ της ομάδας στην αρχή του β’ ημιχρόνου (σκόραρε το πρώτο της τέρμα μόλις στο 38ο λεπτό  με τον Μισαηλίδη) σε συνδυασμό με την πολύ καλή εμφάνιση του τερματοφύλακα της Προσοτσάνης, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πλησιάσουν στο σκορ.

Στο σημείο εκείνο, με καλή άμυνα και περισσότερο ορθολογικές επιλογές στην επίθεση η Ασπίδα ξέφυγε και πάλι στο σκορ με τη διαφορά να φτάνει τα 8 τέρματα στο τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών! Καλατζίδης και Ναθανηλίδης ήταν για ακόμα μια φορά οι στυλοβάτες στην επίθεση της Ασπίδας, ενώ καλά πήγαν και οι τερματοφύλακες αλλά και ο Μπρατίδης αμυντικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι παίκτες πήραν χρόνο συμμετοχής, ανάμεσά τους και ο Μισαηλίδης που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την φανέλα της Ασπίδας.

Επόμενος αγώνας της ομάδας της Ξάνθης το Σάββατο 8 Μαρτίου με αντίπαλο την ομάδα της Ο.Λ.Α.Δ. μέσα στη Δράμα!

Τα δεκάλεπτα: 3-5, 6-7, 7-12 (ημίχρονο), 11-13, 14-18, 16-24 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Κολοκούρης Ιωάννης, Στεφανίδης Πέτρος, Ρουμελιώτης Στέφανος (2), Τραχανατζής Αρσένης (2), Ναθαναηλίδης Παρασκευάς (6), Συμεωνίδης Ιωάννης, Καζαντζίδης Νίκος (8), Μπέλιας Σπύρος, Καραπαπάζογλου Χρήστος, Ρούφος Κωνσταντίνος (2), Μπρατίδης Ιωάννης (3), Μισαηλίδης Αλέξανδρος (1)