Το τρίτο ημίχρονο του αγώνα Ατρομήτου – Ξάνθης από το Περιστέρι

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Μπορεί ο Ατρόμητος να νίκησε την Ξάνθη με 2-0, ωστόσο την επικράτηση των γηπεδούχων επισκίασε η σύλληψη και προφυλάκιση του ισχυρού άνδρα της ομάδας του Περιστερίου Γιώργου Σπανού. Το θέμα σχολίασαν τόσο ο Δημήτρης Παπαδόπουλος όσο και ο τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης Γιάννης Παπαδημητρίου.

 

Ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού τόνισε: «Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα και όσο και αν δεν θέλεις, επηρεάζεσαι. Περνάει μία περιπέτεια ο πρόεδρος, είναι κάτι προσωπικό, ξέρουμε πως θα είναι κοντά και είναι κοντά μας. Εμείς πρέπει να παίζουμε μπάλα γιατί είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Εμείς ξέρουμε πως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Ήμασταν επηρεασμένοι όλοι και από χθες ειδικά, αλλά όταν μπαίνεις μέσα από τις γραμμές δεν σκέφτεσαι τίποτα. Παίξαμε καλά απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα και όλα πήγαν καλά».

Αυτά είπε αρχικά ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να είμαστε επαγγελματίες 100%, αλλά είμαστε άνθρωποι και όχι ρομπότ. Επηρεαζόμαστε και εμείς, αλλά αυτό που κάνουμε το αγαπάμε. Μέχρι το τέλος θα προσπαθήσουμε να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και είναι σημαντικό πως θα είμαστε στα πλέι οφ. Θα πρέπει σιγά σιγά να προετοιμαζόμαστε για τα πλέι οφ και να είμαστε έτοιμοι».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Παπαδημητρίου σχολίασε στην κάμερα της Nova: «Ο Ατρόμητος κέρδισε δίκαια, προσπαθήσαμε να μείνουμε στο παιχνίδι μέχρι κάποια στιγμή, αλλά δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Κοιτάζουμε με αισιοδοξία τα δύο επόμενα παιχνίδια στην έδρα μας και ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά.

Ο κος Σπανός είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά οστ ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει ανεβάσει τον Ατρόμητο σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και αυτό που του εύχομαι ανθρώπινα, είναι να ξεπεράσει πολύ γρήγορα τη δύσκολη στιγμή που έχει αυτός και η οικογένειά του και να επιστρέψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο ποδόσφαιρο».

Στην συνέντευξη τύπου, ο Νίκος Κεχαγιάς τόνισε: “Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Ο Ατρόμητος είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση της ομάδας, θέλει χρόνο όλο αυτό και υπομονή. Δεν ήμασταν καλοί, δεν είναι αυτή η Ξάνθη που θέλουμε, αλλά θα παλέψουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση”.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος  Παράσχος ανέφερε: “Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για εμάς, πετύχαμε μια σπουδαία νίκη απέναντι σε μια ομάδα με ιστορία όπως η Ξάνθη. Κοιτάμε να προετοιμάσουμε την ομάδα για τα Play-Off . Δεν μπήκαμε καλά στον αγώνα , στην συνέχεια όμως βελτιωθήκαμε και καταφέραμε να πάρουμε το τρίποντο. Αφιερώνουμε την νίκη στον Πρόεδρο της ομάδας και ελπίζουμε να είναι σύντομα κοντά μας. Καλή συνέχεια στην Ξάνθη”.

Από παίκτες της Ξάνθης, μίλησαν οι Δήμος Μπαξεβανίδης και Δημήτρης Γούτας. Ο Ατρόμητος ήταν πιο ουσιαστικό στο παιχνίδι, γι αυτό και κατέκτησε τη νίκη, είπε ο Μπαξεβανίδης ενώ ο  Γούτας υποστήριξε πως έλειψε από την ομάδα του η τελική πάσα.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαξεβανίδη, που ξεκίνησε να μιλάει στη Nova σχολιάζοντας αρχικά την θέση στην οποία κλήθηκε να παίξει: “Εχω παίξει ξανά σαν αριστερό μπακ, εμένα η δουλειά μου είναι να βοηθάω την ομάδα μου και όπου μου ζητηθεί να παίζω. Τώρα χρειάστηκε να αγωνιστώ ως αριστερό μπακ, προσπάθησα, έτρεξα και από εκεί και πέρα προσπαθώ να δίνω συνέχεια τον καλύτερο μου εαυτό.

Στο πρώτο ημίχρονο μας έλειψε η δημιουργία, αλλά στη συνέχεια είχαμε τις προϋποθέσεις και αν ήμασταν πιο προσεκτικοί και πιο αποτελεσματικοί στα κενά που είχε ο Ατρόμητος στην κόντρα επίθεση που πετυχαίναμε, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάποιο γκολ. Δεν ήρθε το γκολ, αντίθετα από μία  στημένη φάση δεχθήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο γνωρίζαμε πως θα έπρεπε να βγούμε πιο μπροστά να πάρουμε μέτρα στο γήπεδο, προσπαθήσαμε, τρέξαμε, αλλά δεν είχαμε τις ευκαιρίες που θέλαμε στο παιχνίδι. Θεωρώ πως δεν ήταν μεγάλη η διαφορά μας με τον Ατρόμητο, αλλά ήταν πιο ουσιαστικός. Κέρδισαν 2-0 και αυτό είναι που μετράει στο τέλος”.

Για τη μία νίκη της Ξάνθης στα εννιά της τελευταία παιχνίδια είπε: “Σίγουρα υπάρχει ένα θέμα, γιατί η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Σήμερα θέλαμε να νικήσουμε για να κοιτάξουμε καλύτερα τη συνέχεια. Εχουμε δύο εντός έδρας παιχνίδια και πρέπει να πάρουμε έξι βαθμούς για να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται  και να κρατηθούμε εκεί που πρέπει”.

Ο Δημήτρης Γούτας είπε από την πλευρά του: “Ο αντίπαλος ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι ευτύχισε να σκοράρει από μία στημένη φάση. Εμείς από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε μέσα από αντεπιθέσεις να ισοφαρίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω ήμασταν καλύτεροι, είχαμε την κατοχή της μπάλας, αλλά μας έλειψε η τελική προσπάθεια. Μας έλειψε η τελική φάση αν και είχαμε την κατοχή, είχαμε καλές πάσες, αλλά δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε την τελική πάσα για να σκοράρουμε. Στο τέλος ο αντίπαλος ευτύχισε σε μία αντεπίθεση να σκοράρει και ήταν αργά να αντιδράσουμε. Μας έχει πάρει από κάτω, αλλά εμείς από παιχνίδι σε παιχνίδι θα κοιτάμε να βελτιωνόμαστε και να καταφέρουμε να νικήσουμε για να πάμε την Ξάνθη εκεί που αξίζει”.