Έγραψε ιστορία ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης έγραψε ιστορία, καθώς πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας του, επικρατώντας της Νέας Βύσσας με 3-2 στο κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 10η αγωνιστική του Δ’ Ομίλου της Β’ Εθνικής Γυναικών.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης εμφανίστηκε πολύ βελτιωμένη σε σχέση με προηγούμενα ματς, φθάνοντας απόλυτα δίκαια στη πολυπόθητη νίκη. Οι φιλοξενούμενες ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, έχοντας το προβάδισμα από την αρχή, με το πρώτο σετ ανάμεσα σε Φοίνικα και Νέα Βύσσα να ολοκληρώνεται στο 15-25. Οι παίκτριες του Φοίνικα στη συνέχεια άλλαξαν εντελώς την κατάσταση, καθώς απέφυγαν τα λάθη και με σωστά τελειώματα στην επίθεση κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1, κερδίζοντας το σετ με 25-19. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης, διαθέτοντας πλέον ψυχολογία και με ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία κατάφερε να κατακτήσει στις λεπτομέρειες το τρίτο σετ, το οποίο τελείωσε 29-27.

Το τέταρτο σετ ήταν επίσης συναρπαστικό με τον Φοίνικα να έχει το προβάδισμα σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του σετ, κάτι που όμως δεν έφτανε καθώς οι φιλοξενούμενες αντεπιτέθηκαν, κερδίζοντας το σετ με 22-25. Το τάι μπρέικ αποδείχθηκε συναρπαστικό με τα κορίτσια του Φοίνικα να κερδίζουν τελικά το ματς με 16-14, χάρη στη μεγάλη προσπάθεια και θέληση που είχαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Με τη λήξη του παιχνιδιού παίκτριες, τεχνικό τιμ, διοίκηση και κόσμος πανηγύρισαν έξαλλα αυτή τη μεγάλη επιτυχία, που σαφώς δίνει ώθηση στον σύλλογο για κάτι πολύ καλύτερο την επόμενη χρονιά. Πλέον η ομάδα του Φοίνικα το Σάββατο 8/3 στις 18:00 θα επιδιώξει να κλείσει με νίκη τη φετινή σεζόν στην Ξάνθη, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ερμογένη για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το σίγουρο είναι πως με τέτοιες εμφανίσεις ο Φοίνικας μπορεί να πετύχει πολλά, μιας και απέδειξε ότι πλέον μπορεί να είναι ανταγωνιστικός απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα της κατηγορίας. 

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδραβίζος): Ντούμπα, Κουρτίδου, Μουσουνάκη, Αμπράση, Σιανάτρα, Γκούβερ, Οικονομίδου (λ) / Αλεξανδροπούλου, Τζελέπη, Κουτσιώφτη

ΝΕΑ ΒΥΣΣΑ (Τεμελούδης): Καργίδου, Σπυροπούλου, Ναλιτζή, Χατζησαββίδου, Χουρτερούδη, Μπραϊκίδου, Ξανθοπούλου (λ) / Καραμπανίδου, Τεμελούδη, Σιαντίδου, Παπαναστασίου, Χατζούδη (λ)