Ασημένιο μετάλλιο στην Θράκη σε διαγωνισμό Σεφ στην Κωνσταντινούπολη

Έναν ακόμη θρίαμβο σημείωσε η Λέσχη Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος, αυτή τη φορά στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Μαγειρικής Κωνσταντινούπολης.

Στο διαγωνισμό που διεξήχθη στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο TUYAP EXHIBITION της Πόλης, με τη συμμετοχή έμπειρων σεφ από 23 χώρες, τα μέλη της ελληνικής αποστολής κατέκτησαν συνολικά έξι μετάλλια, 3 αργυρά και 3 χάλκινα. Οι σεφ της Λέσχης άφησαν για άλλη μια φορά τις καλύτερες εντυπώσεις για την γαστρονομία μας και απέδειξαν ότι οι ελληνικές γεύσεις μπορούν να κατακτήσουν όλο τον κόσμο.

Έχοντας απέναντι τους δύσκολους αντιπάλους οι σεφ Αλμπάνης Νικόλαος που εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη και Γκαμπούρα Αθηνά απέσπασαν από ένα αργυρό μετάλλιο, διαγωνιζόμενοι στην κατηγορία «ψάρι» ενώ στην ίδια κατηγορία διακρίθηκαν με χάλκινο μετάλλιο οι σεφ Πλουμής Δημήτριος και Ψύλλος Γεώργιος. Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «μοντέρνα κουζίνα» απέσπασε ο σεφ Γεωργατζάς Κωνσταντίνος. Σε ομαδικό επίπεδο η ελληνική αποστολή κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στην Team Grand Prix κατηγορία (menu 3 πιάτων με άγνωστα υλικά).

Την αποστολή συνόδευαν οι Μαστροδημήτρης Γεώργιος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδας και το μέλος του δ.σ. Γκότσης Χρήστος team manager της ομάδας. Στήριξη παρείχε το μαγειρικό τμήμα του ΙΕΚ Σερρών. Το Φεστιβάλ διεξήχθη 13 με 16 Φεβρουαρίου 2014.

 

Πηγή:  http://www.faros24.gr