Μαλλιά κουβάρια στον Εθνικό! Πόλεμος Ανδρεάδη με Μουστακίδη και Τζίμα

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Πολύ σοβαρό επεισόδιο είχαμε στο τέλος του αγώνα Εθνικού – ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Ανδρεάδη, που είχε εντονότατο διαπληκτισμό με τον προπονητή του Σάκη Μουστακίδη αλλά και τον πρόεδρο του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννη Τζίμα.

Όλα ξεκίνησαν στο τέλος του τέταρτου σετ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο, όταν ο Μουστακίδης αποφάσισε να αλλάξει τον Ανδρεάδη με τον νεαρό Μπουφίδη. Στην απόφαση αυτή αντέδρασε έντονα ο Ανδρεάδης, που είχε έντονο λεκτικό διαπληκτισμό με τον προπονητή του, επεισόδιο που έγινε αντιληπτό και από τους φιλάθλους των Εβρίτικης ομάδας. Μάλιστα, πέταξε το ταμπελάκι της αλλαγής και ξέσπασε στον Μουστακίδη με βαριές εκφράσεις.

Ο Μπουφίδης έχασε το σερβίς, ο Ανδρεάδης ξαναπέρασε στον αγώνα (μάλλον λίγο… “ετσιθελικά”, όπως λένε οι κακές γλώσσες) και μάλιστα κέρδισε τους τελευταίους πόντους για την ομάδα του Εθνικού.

Ωστόσο το επεισόδιο είχε συνέχεια και μετά το τέλος του ματς και την δραματική νίκη του Εθνικού με 3-1 σετ. Ανάμεσα σε Ανδρεάδη και Μουστακίδη παρενέβη ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας, ωστόσο τα πνεύματα κάθε άλλο παρά ηρέμησαν. Όταν τελείωσε ο αγώνας και ενώ όλοι πανηγύριζαν τη νίκη του Εθνικού, ο Ανδρεάδης εξακολουθούσε να βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση, πηγαίνοντας προς τα αποδυτήρια, ενώ πέταξε και ένα μπουκάλι.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας, κατέβηκε από την εξέδρα, ακολουθώντας τον Ανδρεάδη στα αποδυτήρια, ώστε να του μιλήσει, με τους δύο να έχουν έντονο φραστικό επεισόδιο. Να σημειωθεί ότι στο μεταξύ υπήρξαν και οπαδοί των γηπεδούχων που τα έβαλαν με τον 32χρονο κεντρικό, ο οποίος ανταπέδωσε τις “φιλοφρονήσεις”.

Λέγεται ότι στα αποδυτήρια έγινε χαμός, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι δύο πλευρές ήρθαν και στα χέρια. Ακούστηκαν και βαριές εκφράσεις εκατέρωθεν, με τον Ανδρεάδη να χαρακτηρίζει “λάθος που ήρθε στον Εθνικό” και να δέχεται απάντηση ότι “έχει τελειώσει”.

Άλλοι παίκτες του Εθνικού, από την πλευρά τους, εμφανίστηκαν δυσαρεστημένοι από τη συμπεριφορά του συμπαίκτη τους που χάλασε το κλίμα σε μια σπουδαία νίκη, ενώ εκείνος ούτε χαιρέτησε τους αντιπάλους ούτε ξαναβγήκε για να πανηγυρίσει. Από το “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” αποχώρησε αρκετή ώρα μετά το τέλoς του παιχνιδιού, όταν είχαν αδειάσει οι εξέδρες.

Αν και πλέον είναι σαφής η προσπάθεια να υποβαθμιστεί το περιστατικό, είναι προφανές ότι έχει προκύψει μείζον θέμα. Ο Ανδρέας Ανδρεάδης φέρεται να έχει ζητήσει συγνώμη από τους συμπαίκτες του για την συμπεριφορά του, αλλά να επιμένει ότι κάποια άτομα στην ομάδα δεν σεβάστηκαν το γεγονός ότι ο ίδιος αγωνίζεται με ενέσεις εδώ και αρκετό καιρό για χάρη του Εθνικού και διακινδύνευσαν την καθαρή νίκη, ζητώντας κατανόηση για την έκρηξή του.

Το θέμα είναι προφανές ότι απασχολεί πλέον και την διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός, που κάθε άλλο παρά με κέφι πήγε στον προγραμματισμένο από μέρες χορό του Ερασιτέχνη. Αναμένονται πλέον την Κυριακή, που θα έχει περάσει και η ένταση, πιο ψύχραιμες τοποθετήσεις και φυσικά οι όποιες εξελίξεις…