Φυλάκιση 6 μηνών σε συνοριοφύλακα στον Έβρο για κλοπή τάμπλετ από λαθρομετανάστη!!!

Σε φυλάκιση 6 μηνών καταδικάσθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης Συνοριοφύλακας που κατηγορήθηκε για κλοπή Τάμπλετ από λαθρομετανάστη.

Το περιστατικό έγινε προ διετίας στο κέντρο φύλαξης του Πόρου Φερών και ήδη ο Συνοριοφύλακας έχει τεθεί εκτός υπηρεσίας. Όπως κατήγγειλε ο Ιρακινός λαθρομετανάστης δεν του επεστράφη το Τάμπλετ που το είχε πάρει μαζί με άλλα κινητά από τον Συνοριοφύλακα όταν συνελήφθη και κρατήθηκε στο κέντρο του Πόρου.

Το Τάμπλετ βρέθηκε την επομένη από άλλο Συνοριοφύλακα, κάτω από τις Χημικές τουαλέτες και αφού προηγούμενα είχε γίνει η σχετική καταγγελία. Αναγνώρισε τον Συνοριοφύλακα που το είχε παραλάβει και δεν του επεστράφη, όπως είχε γίνει με τα κινητά των υπολοίπων συλληφθέντων.

Αρχικά στο Αυτόφωρο, ο Συνοριοφύλακας αθωώθηκε, αλλά μετά τον εργαστηριακό έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν τα δαχτυλικά αποτυπώματα του Συνοριοφύλακα στην ηλεκτρονική συσκευή και διατάχθηκε η επανάληψη της δίκης.

Ο Συνοριοφύλακας ισχυρίσθηκε πως τα αποτυπώματα βρέθηκαν πάνω στη συσκευή κατά την προανάκριση στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης όταν το έπιασε για να το δει, κάτι που διαψεύστηκε από τον Αστυνόμο που έκανε την διαδικασία.

Έτσι καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή, αλλά οριστικά τέθηκε εκτός σώματος.

 

Πηγή:  http://www.faros24.gr