ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στους αγώνες Ασπίδα-Πανσερραϊκός και ΓΑΣ Κομοτηνή-Καβάλα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης επικράτησε με το άνετο 50-25 επί του Πανσερραϊκού στο κλειστό «Χριστίνα Χριστοδούλου» του Ευμοίρου Ξάνθης.

 

Οι παίκτριες του Νεδίμ Καρά Αχμέτ επιβεβαίωσαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά την αγωνιστική τους  ανωτερότητα παίρνοντας διαφορά ασφαλείας με την πρώτη περίοδο να τελειώνει με την ομάδα της Ξάνθης μπροστά με 7 πόντους.  Στον ίδιο ρυθμό και η δεύτερη περίοδος με τα κορίτσια της Ασπίδας να μην αργούν να φτάσουν την διαφορά σε διψήφια διαφορά, κλείνοντας το ημίχρονο προηγούμενες με 22-11.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτριες της Ασπίδας δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο του αγώνα να αμφισβητηθεί το ποιος θα είναι ο νικητής, σκοράροντας ακόμη 28 πόντους έναντι 14 της ομάδας των Σερρών φτάνοντας στο τελικό 50-25.

 

Στον αγώνας της Κομοτηνής, η Ένωση Καβάλας κέρδισε τον ΓΑΣ με 48-54 παίζοντας πολύ καλή άμυνα και καταφέροντας να ανατρέψει το εις βάρος της 25-20 του ημιχρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας διεκόπη οκτώ λεπτά πριν το τέλος του για αρκετή ώρα, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για τη διαιτησία (δεκάλεπτα: 15-11, 25-20, 35-36, 48-54)

Πλέον μετά και αυτή την νίκη αλλά και την νίκη της Ένωσης Καβάλας μέσα στην Κομοτηνή επί του ΓΑΣ, η ομάδα της Ξάνθης βρίσκεται μια ανάσα από τον τίτλο. Την τελευταία αγωνιστική αγωνίζεται στην Καβάλα με την ομάδα των Πάνθηρων που βρίσκονται στην τελευταία θέση και θέλει μόνο νίκη για να κατακτήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα Γυναικών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Κολοκυθάς και Ευσταθιάδης.

Δεκάλεπτα: 15 – 08, 22 – 11 (ημίχρονο), 37 – 18, 50 – 25 (τελικό αποτέλεσμα).

ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ ( Νεδίμ Καρά Αχμέτ): Παπαϊωάννου , Καραλίδου Στ. 5(1) , Παπαευαγγέλου 14(3) , Μεχμετ Ουστά , Καραλή 6 , Αντώνογλου 8 , Μαμαλιγκάτζη 11 , Χαλκίδου , Κουτρουβέλη , Καραλίδου Β. 4 , Γκιργκίζα 2 .

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Βαβαλίδου) :Αγγελάκη 3(1) , Πίππα , Κωτούλα , Μπαλτζή 2 , Βαβαλίδου 9 , Σιάκκα , Κίναλη 5 , Τάλλιου 2 , Γεράκη 4 .