Ανετη νίκη για Δουβαλίδη στο Βαλκανικό της Κωνσταντινούπολης

Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Mικρή αλλά δυνατή ήταν η ελληνική ομάδα που συμμετείχε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Από τους 13 αθλητές που πήραν μέρος στην διοργάνωση, οι έξι κατάφεραν να ανέβουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ανάμεσά τους και ο Κώστας Δουβαλίδης.

 

Ο δραμινός εμποδιστής έτρεξε ουσιαστικά… χωρίς αντίπαλο, όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία του stivosnews, και αναδείχθηκε νικητής στα 60 μ. εμπ. με 7.80. Ο πρωταθλητής μας θα αγωνιστεί την Τρίτη στην Πράγα και την 1η Μαρτίου στο Βερολίνο, στον τελευταίο του αγώνα πριν το Σόποτ.

Βέβαια, ο ίδιος δεν είχε πρόβλημα, καθώς ήδη είχε πιάσει τον απαραίτητο χρόνο. Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα ήταν όμως η τελευταία ευκαιρία για ορισμένους αθλητές να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο του Σόποτ.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Αντώνης Μάστορας, ο οποίος βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ με άλμα στα 2,27 μ. στο ύψος, όμως, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 2,30 μ., επίδοση που θα του έδινε το εισιτήριο για Σόποτ. Ετσι στο ύψος, που παραδοσιακά είχαμε συμμετοχές και επιτυχίες χάρη στον Κώστα Μπανιώτη, μετά την τιμωρία του τελευταία, δεν θα έχουμε εκπροσώπηση. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης η Ελλάδα είχε κατακτήσει το χρυσό 

Εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έμεινε και ο Γιώργος Τσάκωνας, που κατέλαβε την τρίτη θέση στο μήκος με 7,52 μ. και έτσι χάνει την ευκαιρία να ταξιδέψει στο Σόποτ, παρά το γεγονός ότι είχε το όριο από το καλοκαίρι.

Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Λορέλα Μάνου στο επί κοντώ με άλμα στα 4,36 μ. (προηγούμενη επίδοση 4,30 μ.), ενώ η Μαρία Γάτου έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει Παγκοσμίου, καθώς ήταν νικήτρια στα 60 μ. με 7.37.

Ο Δημήτρης Πατσουκάκης μοιράστηκε τη νίκη με το Νίκανδρο Στυλιανού στο επί κοντώ, καθώς αμφότεροι ξεπέρασαν τα 5,28 μ. και ύστερα από μία προσπάθεια στα μπαράζ αποφάσισαν να σταματήσουν τον αγώνα τους.

Οι θέσεις και οι επιδόσεις των αθλητών μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

 

Άνδρες

1ος Μάκης Στεργιούλης 60 μ. 6.80

1ος Κώστας Δουβαλίδης 60 μ. εμπ. 7.80

1ος Αντώνης Μάστορας ύψος 2,27 μ.

1ος Δημήτρης Πατσουκάκης (ΟΣΦΠ) 5.28 μ.

3ος Γιώργος Τσάκωνας (ΓΣ Σκάλας) μήκος 7,52 μ.

4ος Ανδρέας Δημητράκης 1.500 μ. 3.46.77

Μιχάλης Μερτζανίδης (ΟΣΦΠ) μήκος 7,54 μ. εκτός συναγωνισμού

 

Γυναίκες

1η Μαρία Γάτου 7.37

1η Λορέλα Μάνου επί κοντώ 4,36 μ.

2η Ελισάβετ Πεσιρίδου 60 μ. εμπ. 8.32

4η Βαγγελιώ Σοφάνη σφαιροβολία 14.97 μ.

5η Κατερίνα Κυριακοπούλου 1.75 μ.

8η Αναστασία Μαρινάκου (Ερμής Σχηματαρίου) 1.500 μ. 4.29.25