Ο προπονητής της ΑΕΚ στο ThrakiSportS: «Πιο δύσκολη η νίκη μας, βελτιωμένος ο Εθνικός»

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ο αθλητικός συντάκτης που έγινε προπονητής και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του βόλεϊ της ΑΕΚ, ο Άκης Φλαούνας που βρέθηκε από βοηθός στη θέση του πρώτου προπονητή στην Ένωση, μίλησε στο ThrakiSportS λίγο μετά τη νέα επιτυχία της ομάδας του επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, τρίτης σε διάστημα 20 ημερών.

 

“Η χρονιά ήταν ήδη επιτυχημένη πριν από το σημερινό παιχνίδι. Αυτό το είχα πει και στα παιδιά. Επομένως ήρθαμε εδώ για κυνηγήσουμε άλλη μια επιτυχία. Το παιχνίδι ήταν πολύ πιο δύσκολο από το προηγούμενο (Λιγκ Καπ). Ο Εθνικός ήταν με την πλάτη στον τοίχο, έπρεπε να αντιδράσει και αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο, παρότι ήταν λαβωμένος και είχε τραυματισμούς. Νομίζω τα παιδιά του Εθνικού τα έδωσαν όλα και σ’ αυτό πιστεύω θα συμφωνήσει και ο συνάδελφος ο κύριος Μουστακίδης, ο οποίος πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοσή τους. Έπρεπε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια και τελικά τα καταφέραμε. Ο Εθνικός μας πίεσε στο σερβίς με αποτέλεσμα να χάσουμε με μεγάλη διαφορά το δεύτερο σετ, ωστόσο καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι”. 

Σε ερώτηση για το επερχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στον Φοίνικα, που ενδιαφέρει άμεσα και τον Εθνικό, καθώς αποτελεί συνδιεκδικητή του τίτλου, ο κ. Φλαούνας τόνισε: “Είχαμε πει ότι κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Από τις 23:00 που φθάνουμε στην Αθήνα, δουλεύουμε για το ματς με τον Φοίνικα Σύρου. Είναι ένας αγώνας στην έδρα μας, θέλουμε το τρίποντο και δεν έχουμε άγχος. Το τρίποντο αυτό θα μας βοηθήσει σε εξάρτηση με τα άλλα αποτελέσματα να κυνηγήσουμε την είσοδο στην τετράδα. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι απολύτως στο χέρι μας η τετράδα επομένως κοιτάμε να παίρνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Στο τέλος θα κάνουμε απολογισμό”.

Όσον αφορά το Κύπελλο, μετά και την πρόκριση επί του πρωτοπόρου Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ο κ. Φλαούνας επισήμανε: “Φυσικά και στόχος της ΑΕΚ είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου”. Στο τέλος ο κ. Φλαούνας ευχήθηκε καλή συνέχεια στους ανθρώπους του Εθνικού και τους κάλεσε να συνεχίσουν την προσπάθεια προαγωγής του αθλήματος στην περιοχή.