Φιλική… ισοπαλία των Εφήβων του Εθνικού στην Ορεστιάδα

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Γίνεται να ολοκληρωθεί ένας αγώνας βόλεϊ ισόπαλος; Γίνεται και παραγίνεται, αν είναι φιλικός και έχει συμφωνηθεί να παιχτούν τέσσερα σετ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αυτό συνέβη την Κυριακή στο “Νίκος Σαμαράς” της Ορεστιάδας ανάμεσα σε μια μεικτή ομάδα εφήβων και μεγάλων του ΑΟΟ και το εφηβικό τμήμα του Εθνικού.

Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πρωταθλήτριας ΑΜ-Θ εφηβικής ομάδας του Εθνικού για την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και με την ευκαιρία του ρεπό που είχε ο ΑΟΟ από τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Για την ιστορία τα σετ της αναμέτρησης ήταν 23-25, 26-24, 21-25, 25-22.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Εθνικό, η αρμάδα του Δημήτρη Τσουλκανάκη έδειξε στο παιχνίδι αυτό ότι «δένει» όλο και πιο πολύ. Μετά την νίκη επί της ΓΕΑ με 4-1 την προηγούμενη εβδομάδα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θέλοντας να δοκιμάσει και πάλι τις δυνάμεις του επί ενός ισχυρού αντιπάλου,  αγωνίστηκε με την Ορεστιάδα που είχε στο ρόστερ της αθλητές απο την ανδρική και εφηβική ομάδα.

Ο αγώνας ήταν κάτι παραπάνω από χρήσιμος και ωφέλιμος αυτήν την περίοδο, καθόσον δεν υπάρχει αγωνιστικό πρόγραμμα και πρέπει ο Εθνικός να προετοιμαστεί για την δεύτερη και φυσικά εφόσον προκριθεί και την τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων, όπου θα υπερασπιστεί τα περσινά κεκτημένα.

Ο κ.Τσουλκανάκης επέλεξε να αγωνιστεί με 7 μόνο παίχτες γιατί ήθελε να δει περισσότερο το «δέσιμο» του Θανάση Τόλιου (λίμπερο) και του Κώστα Αλεξανδρόπουλου (κεντρικός) με την υπόλοιπη ομάδα που είχε πασαδόρο τον Κασαμπαλή, διαγώνιο τον Χαραλαμπίδη, ακραίους τον Κοντοστάθη και Κεσκίνη και βασικό κεντρικό τον Τσέλιο.

Η ομάδα έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία και το μόνο που της λείπει είναι «αγώνες» για περισσότερη ομοιογένεια και πειραματισμούς για εναλλακτικές λύσεις που έχει ο κόουτς στο μυαλό του. Τα αποτελέσματα των φιλικών δείχνουν πως σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και εκμηδενισμό ή περιορισμό των λαθών και πάνω σ αυτό θα δουλέψει, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τσουλκανάκης στα επόμενα φιλικά παιχνίδια που θα παίξει η ομάδα.