Η συγκίνηση του αρχηγού από την τιμητική πλακέτα του Παναθηναϊκού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μια ξεχωριστή στιγμή επιφυλάχθηκε στον αρχηγό του Εθνικού Άκη Σιδηρόπουλο πριν το πρώτο σερβίς της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό. Ο πασαδόρος της ομάδας της Αλεξανδρούπολης τιμήθηκε από τους πράσινους για την πολυετή προσφορά του τόσο στο τριφύλλι, όσο και στο ελληνικό βόλεϊ. 

Μάλιστα, ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Ηλίας Μιχαλαριάς που βρέθηκε στο κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» και  παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στον Σιδηρόπουλο με όλο το γήπεδο να καταχειροκροτεί τον έμπειρο άσο.

Η πρωτοβουλία της διοίκησης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού να τιμήσει τον Γρηγόρη Σιδηρόπουλο και μάλιστα σε εντός έδρας αγώνα του Εθνικού ήταν ξεχωριστή και αξιέπαινη. Όπως έγραψε και ο Κώστας Ασημακόπουλος στο gazzetta, “oι διοικήσεις των συλλόγων έχουν χρέος να ανταμοίβουν και να τιμούν τους αθλητές. Ουσιαστικά τιμούν την ιστορία των ίδιων των συλλόγων. Για μία βράβευση ζουν οι άνθρωποι των γηπέδων. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες κρατούν ζωντανές τις μνήμες και τα σύμβολα και δίνουν κίνητρο σε όλους να γίνουν καλύτεροι”.

Η συγκίνηση του αρχηγού του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που έχει δηλώσει ότι στο τέλος της φετινής χρονιάς θα κρεμάσει τα παπούτσια του, ήταν έκδηλη. Ο Άκης άλλωστε είναι ένα διαμάντι, όχι μόνο για τον βόλεϊ του Εθνικού και την Αλεξανδρούπολη, αλλά για ολόκληρο τον αθλητισμό της Θράκης και το ελληνικό βόλεϊ γενικότερα. Μια μεγάλη προσωπικότητα, που τόλμησε τότε που κανένας δεν διακινδύνευε και στο παρελθόν δεν έχει διστάσει να σηκώσει το γάντι και να μιλήσει έξω από τα δόντια σε μείζονα θέματα…