Στον ιστό της Μελίνας: Το κάστρο, ο συνταξιούχος, η Παναγία και το θαύμα Μάντζιου

Γράφει η Μελίνα Ντισλιάν

–  Πάει και αυτή η αγωνιστική. Αισίως ολοκληρώθηκε και η 25η και πλέον κάθε ματς αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, τόσο για τις ομάδες που παλεύουν για μία θέση στην Ευρώπη, όσο και για αυτές που παλεύουν για μία θέση στον ήλιο….  εννοώ για μία θέση στην επόμενη Σούπερ Λίγκα και όχι στη FootballLeague.

 

Όσο και να ήθελα να ξεκινήσω με χρονολογική σειρά το σημερινό σχολιασμό, είναι μάλλον αδύνατον…. Γιατί όταν είσαι ΠΑΟΚ, έχεις έναν πάμπλουτο πρόεδρο όπως ο Ιβάν Σαββίδης και λες πως φέτος το λιγότερο που διεκδικείς είναι πρωτάθλημα και Κύπελλο και έξοδο στο Τσάμπιονς Λίγκ, δεν μπορεί να γνωρίζεις τρεις ήττες και μία νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που έχεις δώσει. Μία ήττα από τον Πλατανιά (πρώτο σοκ), δεύτερο ήττα από τον Παναθηναϊκό (δεύτερο σοκ) και τρίτη ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης (τρίτο σοκ)…. Έξαλλος σου λέει ο Ρώσος. Μόνο καλάσνικοφ δεν πήρε για να αρχίσει να κυνηγάει τους παίκτες του. Και αυτός ο Χουμπ Στέφενς ρε παιδί μου…. Βλέπεις ότι η άμυνά σου είναι για τα πανηγύρια. Κάνε κάτι! Αλλά να μου πεις τι να κάνει και αυτός…. Αυτούς τους παίκτες έχει και με αυτούς πορεύεται. Από την άλλη πάλι ο Στάικος Βεργέτης πετάει στον έβδομο ουρανό, αφού βλέπει την ομάδα του να παραμένει αήττητη εντός έδρας (8 νίκες, 5 ισοπαλίες) και να σκαρφαλώνει επικίνδυνα στη βαθμολογία, πλησιάζοντας την πρώτη τριάδα. 

Στον Ατρόμητο πάντως, το κλίμα ήταν σαφώς πιο ελαφρύ μετά την ήττα από το Λεβαδειακό. Γιατί όταν η ομάδα σου μένει ανίκητη για σχεδόν100 μέρες, τότε λες πως μία ήττα (ή και δύο) μπορεί να δικαιολογηθεί. Ήταν στη μέση και  κούραση από τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, οπότε ο Γιώργος Παράσχος δεν ύψωσε και πολύ τη φωνή του. Τι σου είναι όμως ρε παιδί μου η ψυχολογία; Και αναφέρομαι στη ψυχολογία που έχουν οι παίκτες, μόλις αλλάξει ο προπονητής τους. Γιατί μόλις έφυγε ο Νίκος Καραγεωργίου από το Λεβαδειακό και ανέλαβε ο Σάββας Παντελίδης, τσουπ ήρθε και η νίκη. Δηλαδή τι γίνεται; Τους ακουμπάει κανένα μαγικό ραβδάκι και βρίσκουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση; 

Πάντως στον Ολυμπιακό θέμα με την αυτοπεποίθησή τους δε βλέπω να έχουν οι παίκτες. Ακόμα ένα απόγευμα Σαββάτου στο Καραϊσκάκη πέρασε σαν αέρας για τους παίκτες του Μίτσελ, οι οποίοι αυτή τη φορά επικράτησα 4-2 του Πλατανιά. Να λέμε ξανά τα ίδια; Καλύτερη επίθεση; Καλύτερη άμυνα; Περισσότερες νίκες στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο; Νομίζω ότι είναι κουραστικό. Όπως επίσης κουραστικό είναι να ακούμε ξανά και ξανά τον Άγγελο Αναστασιάδη (ο οποίος έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Πλατανιά), να λέει πως χωρίς τη βοήθεια της Παναγίας δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην ομάδα του. Εντάξει κύριε Άγγελε…. Καλές οι προσευχές, καλή και σεβαστή η πίστη σας στο Θεό, αλλά φτάνει. Χρειάζονται και άλλα πράγματα για να ξεφύγει ο Πλατανιάς από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Αλλάξτε λίγο τροπάρι και που ξέρετε…..  μπορεί τότε να γίνει και το θαύμα.

Όπως ακριβώς έγινε και στη Ξάνθη!!!! Ένα θαύμα. Ένα πολύ μεγάλο θαύμα. Ποιο είναι αυτό; Ότι τελικά ο Ζακουάνι, ο παίκτης της Καλλονής, δεν είναι μόνο ποδοσφαιριστής, αλλά και βολεϊμπολίστας!!! Πως αποδεικνύεται αυτό; Πολύ εύκολα. Δείτε το 76ο λεπτό της αναμέτρησης της Ξάνθης με την Καλλονή, παρατηρήστε το εξαιρετικό καρφί του αμυντικού των φιλοξενουμένων και θα δείτε πως θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει ο επόμενος διαγώνιος της εθνικής ομάδας βόλεϊ της χώρας του! Και σας έχω και καλύτερο…. Ο διαιτητής Κομίνης δεν έδωσε πέναλτι!!!! Η ανακοίνωση της Skodaπου ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα, ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη. Για την ιστορία και μόνο να σας πούμε ότι η Ξάνθη νίκησε στο ματς αυτό, με γκολ του Γούτα στο 88΄. Να και κάτι ευχάριστο….

Ωστόσο ευχάριστο δεν ήταν μόνο το τέλος στον αγώνα της Ξάνθης με την Καλλονή, αλλά και στον αντίστοιχο αγώνα του Πανιωνίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πάνω που είπαν στον ΠΑΣ ότι βρήκαν τη φόρμα τους και έδεσαν με τον Γιάννη Πετράκη, ήρθε ο Πανιώνιος – των χιλιάδων οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων – και με δύο γκολ έστειλε τους Γιαννιώτες πίσω στο σπίτι τους με άδεια χέρια. Και το καλύτερο από όλα; Η νίκη αυτή ήρθε λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του Κώστα Παναγόπουλου, από τον πάγκο των Πανθήρων! Αν μέχρι χθες οι φίλαθλοι του Πανιωνίου ήταν μία φορά περήφανοι για τους παίκτες τους, τώρα είναι εκατό….

Και μιας και μιλάμε για περηφάνια…. σας μιλήσουμε και για το περήφανο κάστρο του Αγρινίου! Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση λένε πως παύει να είναι σύμπτωση και πλέον αυτό που συμβαίνει στα εντός έδρας ματς του Παναιτωλικού, μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως αποτελέσματα της πολύ καλής και σωστής δουλειάς που γίνεται στην  ομάδα από το Μάκη Χάβο. Δώδεκα εντός έδρας αναμετρήσεις…. οχτώ νίκες….. τέσσερις ισοπαλίες….. καμία ήττα. Όσο και να ήθελε την Κυριακή 

ο Απόλλωνας να υποχρεώσει τον Παναιτωλικό στην πρώτη εντός έδρας ήττα του, δεν τα κατάφερε. Ο συνήθης ύποπτος Καμαρά και ο φορμαρισμένος Μπόγιοβιτς, σκόραραν…. η άμυνα ήταν σχεδόν αλάνθαστη….. η πίεση στο χώρο του κέντρου υποδειγματική…..  και το 2-1 ήρθε απόλυτα δίκαια και φυσιολογικά.

Αυτό που δεν ήταν φυσιολογικό (ή έστω αναμενόμενο) να συμβεί, ήταν η λευκή ισοπαλία του Άρη μέσα στο Χαριλάου, κόντρα στη Βέροια. Πάνω που είπαν οι ταλαιπωρημένοι φίλαθλοι του Άρη ότι έστρωσε η ψυχολογία τους μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου (που ήταν και η πρώτη φετινή εντός έδρας) και είδαν το μέλλον με κάποια αισιοδοξία…..  πάμε πάλι πίσω στα παλιά. Μπλοκαρισμένη επίθεση, ασταθής άμυνα, νευρικές μεταβιβάσεις και δύο επιπλέον χαμένοι βαθμοί στο Κλεάνθης Βικελίδης. Στο άτυπο αυτό ντέρμπι της ουράς, χαμογέλασε η Βέροια, που έφυγε με το βαθμό, ενώ στον Άρη ψάχνουν ακόμα το γιατί….. Φτάσανε στην 25η αγωνιστική, μετρούν μόλις 18 βαθμούς και οι σκέψεις όλων πηγαίνουν δέκα χρόνια πίσω, όταν η ομάδα είχε υποβιβαστεί στη FootballLeague…..

Πάντως στον Πανθρακικό δεν υπάρχει φόβος υποβιβασμού αφού ακόμα και μετά την ήττα με 2-0 από τον Παναθηναϊκό στην Κομοτηνή, η ομάδα παραμένει σε ψηλή βαθμολογική θέση. Για το λόγο αυτό άλλωστε (αλλά και για πολλούς ακόμα) η ομάδα ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Άκη Μάντζιο και για την επόμενη χρονιά, αποτελώντας κυριολεκτικά εξαίρεση στον κανόνα…. Ποιός είναι ο κανόνας αυτός; Μα φυσικά οι συχνές αλλαγές προπονητών στο ελληνικό πρωτάθλημα, που πλέον έχουν καταντήσει καθημερινό φαινόμενο. Ο Άκης Μάντζιος είναι ένας από τους μόλις επτά τεχνικούς που παραμένουν από την αρχή της σεζόν στην ίδια ομάδα, δείχνοντας πως με θέληση και υπομονή όλα μπορούν να συμβούν….. (Μίτσελ, Ματζουράκης, Χάβος, Στέφενς, Παράσχος και Αναστασίου είναι οι υπόλοιποι ήρωες).

Και τέλος στο σημερινό σχολιασμό θα δώσουμε με έναν ακόμα ήρωα…. Έναν ήρωα ο οποίος λίγο πριν υπογράψει στον ΟΦΗ είχε ακούσει σχεδόν τα πάντα. Τι συνταξιούχο τον είπαν, τι τελειωμένη υπόθεση τον χαρακτήρισαν, τι άκυρη μεταγραφή τον αποκάλεσαν…. αυτός έκλεισε τα αυτιά του, πήρε αμέσως φανέλα βασικού, την περασμένη εβδομάδα πήρε και το βραβείο για το καλύτερο γκολ της 24ης αγωνιστικής και χθες με δικό του τέρμα χάρισε τη νίκη στον ΟΦΗ κόντρα στον Εργοτέλη (0-1). Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζουμε τον Ντουντού!!!!!!!! Καλή σας νύχτα…..