Σκάκι: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος

 

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Πολύ σημαντική νίκη σημείωσε την Κυριακή ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο σκάκι επί του Πνεύμαθλου Καβάλας με 7½ – 2½ για το διασυλλογικό πρωτάθλημα των προκριματικών αγώνων Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης της Ά Εθνικής (ΠΟΑ).

Μετά την απρόσμενη ήττα που υπέστη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον ΣΟ Ξάνθης, επανήλθε δυναμικά και δίνει τώρα άλλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. 

Και σ’ αυτό το παιχνίδι παρατάχθηκε για ακόμη μία φορά ο Εθνικός με πολύ σημαντικές απουσίες, που τελικά δεν επηρέασαν την ομάδα και έτσι με πείσμα και την μεγάλη αποφασιστικότητα των παικτών, ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ωστόσο αν και στην αρχή ήταν πίσω στο σκόρ, όσο περνούσε η ώρα άρχισε να εκφράζεται η εμπειρία των παικτών του Εθνικού στις κρίσιμες σκακιέρες και στο τέλος κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη .

Στο άλλο παιχνίδι ο ΣΟ Ξάνθης επικράτησε στην έδρα του, επί του ΑΟ Ορεστιάδας με 7½ – 2½ και φιγουράρει στην πρώτη θέση με δύο νίκες στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος .

Στην συνέχεια στην δεύτερη θέση ισοβαθμούν με μία νίκη και μία ήττα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και το Πνευμαθλο Καβάλας και στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο ΑΟ Ορεστιάδας που και αυτός κατέβηκε στον αγώνα με την Ξάνθη με πολύ σημαντικές απουσίες .

Στην επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης την Κυριακή στις 23 Φεβρουαρίου θα παίξει μέσα στην έδρα του ΑΟ Ορεστιάδας. Στο άλλο παιχνίδι το Πνεύμαθλο Καβάλας θα φιλοξενήσει στην έδρα του τον ΣΟ Ξάνθης. Όλοι οι αγώνες θα γίνουν στις 10:30 το πρωί.