Η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφύριξε αγώνα με… μαντήλα!

Γράφει η Βερόνικα Ευθυμίου

–  Η 16η Φεβρουαρίου του 2014 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη της Σαχιντά Σεκαφί αφού έκανε κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφύριξε αγώνα φορώντας…  μαντήλα, με την 15χρονη μουσουλμάνα από το Μαρόκο να διευθύνει το παιχνίδι του πρωταθλήματος Νέων Σαν Λουίτζι-Στραβιντάρι στην επαρχία της Κρεμόνα.

Η κοπέλα από το Μαρόκο είναι εδώ και μερικές εβδομάδες μέλος της ιταλικής ομοσπονδίας διαιτητών ενώ φωτογραφία της από τον αγώνα φιγουράρει και στο σημερινό πρωτοσέλιδο της “Corriere della Sera”.

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει πιθανότητα να δούμε κάτι αντίστοιχο σε μερικά χρόνια και στην Θράκη. Τίποτα μην αποκλείσετε πάντως.

Ποιος φανταζόταν πριν μερικά χρόνια ότι θα έχουμε γυναίκες διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα; Κι όμως, η Σούλα Κουρομπίλια σπούδασε στην Κομοτηνή, αποφάσισε εκεί να γίνει διαιτητής και τώρα αποτελεί επόπτρια σε αγώνες της Super League.

Επίσης, ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πριν μερικά χρόνια ότι ένας διαιτητής από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης όχι απλά θα ανελισσόταν στην μεγάλη κατηγορία αλλά θα γίνονταν και… διεθνής, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνείς αγώνες; Και όμως, αυτό συμβαίνει με τον Χασάν Κούλα.

Οπότε ποτέ δεν ξέρεις… Ο δρόμος που χάραξε η Σαχιντά Σεκαφί ίσως τελικά να βρει έπειτα από κάποια χρόνια μιμήτρια και στην περιοχή μας…