ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην νίκη της Θαλασσιάς μέσα στον Ζυγό

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Παρέμεινε σε απόσταση βολής από την κορυφή η Αναγέννηση Θαλασσιάς που πέρασε έστω και δύσκολα με 1-2 από την έδρα του Ηρακλή Νέου Ζυγού. Οι παίκτες των δύο ομάδων πέρα από το μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο είχαν να αντιμετωπίσουν και τον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Μόλις στο 10’ η ομάδα της Θαλάσσιας άνοιξε το σκορ με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του αρχηγού της Γιάννη Καζάκη , ενώ σαν να μην έφτανε αυτό για τον Ηρακλή 5 λεπτά αργότερα ο Κώστας Τερζανίδης προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή μια και ο Πάρης Πεχλιβάνης αποχώρησε με τράβηγμα. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες προσπαθούν να φανούν απειλητικές χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα, ενώ δεν έλειψε και η ένταση μια και το βαθμολογικό κίνητρο ήταν υψηλό και για της δύο ομάδες.

Στην επανάληψη ο Ηρακλής θέλησε να πιέσει για την ισοφάριση αλλά το εξαιρετικό στήσιμο της ομάδας του Αντώνη Μπαμπαλή δεν επέτρεπε να δημιουργηθούν κίνδυνοι στην εστία του Περπερή. Όλα αυτά μέχρι το 81’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τσακίρογλου Τζέμ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του κίπερ της Θαλασσιάς δίνοντας το έναυσμα για πανηγύρια στους φίλους των γηπεδούχων. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως μια αδράνεια στην άμυνα του Ηρακλή έδωσε την ευκαιρία στον Στέλιο Τουργαίδη να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα της Αναγέννησης. Μάλιστα στο 88’ λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο τέρμα η Θαλασσιά όταν το σουτ του Παπαδημητρίου προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Ναθαναηλίδη.

Πλέον  η ομάδα του Ηρακλή στρέφει την προσοχή της στο πολύ σημαντικό και δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εχίνο, ενώ η Αναγέννηση  θα υποδεχτεί στην Θαλασσιά την Α.Ε. Ξάνθης. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κώστας Κωνσταντινίδης με βοηθούς τους Βασίλη Ουζουνίδη και Γιώργο Πατηνιώτη.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΕΟΥ ΖΥΓΟΥ (Κ. Τερζανίδης): Ναθαναηλίδης, Πεχλιβάνης(15’ Καραγεωργίου), Τσονάκας, Τερζανίδης Δ., Τσαντίδης, Ευθυμιάδης, Τσακιράκης(76’ Δέλτσος), Κωφίδης, Τζεμ, Χασιώτης, Καλπάκης(46’ Κριεζής)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ (Α. Μπαμπαλής): Περπερής, Παπαδόπουλος, Ματζαρίδης, Σαρηγιαννίδης, Κοτζακελίνης, Παρσαντανιάν, Τουργαίδης, Παπαδημητρίου, Καζάκης, Πεντεζίδης, Χατζημωυσίαδης(46’ Στεφάνου)