ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όλα όσα έγιναν στη νίκη- πρόκριση των παίδων της Ασπίδας επι του Αλέξανδρου Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Νίκη που σηματοδοτεί και την πρόκριση στην τελική φάση, μία αγωνιστική πριν το τέλος του ομίλου, πέτυχε η παιδική ομάδα Ασπίδα Ξάνθης που επικράτησε στο κλειστό «Χριστίνα Χριστοδούλου» του Ευμοίρου Ξάνθης με 75-60 επι του Αλέξανδρου Αλεξανδρούπολης.

 

Το ματς ήταν κομβικής σημασίας και για της δύο ομάδες. Η Ασπίδα με νίκη κλείδωνε την πρόκριση ενώ από την άλλη πλευρά ήταν η τελευταία ευκαιρία του Αλέξανδρου να μπει στην μάχη της πρόκρισης.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα της Αλεξανδρούπολης εξέπληξε τους πάντες μια και μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να  μπει μπροστά στο σκορ, κλείνοντας μάλιστα  την περίοδο προηγούμενη με 11 πόντους. Στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι με καλύτερες επιλογές στην επίθεση και πιο προσεκτικό παιχνίδι στην άμυνα, καταφέρνοντας να μειώσουν την διαφορά στους 6 με το τέλος του ημιχρόνου. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Χρήστου Βαχαρίδη ήταν αλλαγμένη προς το καλύτερο και με ατού τα τρίποντα κυρίως του Σαρίκου, αλλά και με την ενέργεια που έβγαζαν οι Γκίκας, Τσιλόγλου και Τσολακίδης κατάφεραν να ανατρέψουν πλήρως την κατάσταση, αρχικά κλείνοντας την τρίτη περίοδο μπροστά με 1 πόντο, και φυσικά την τελευταία περίοδο που η ομάδα της Ξάνθης ήταν απολαυστική απέναντι στον Αλέξανδρο που αν εξαιρέσεις τον Πιστόλα που πάλευε μόνος του, δεν έδειχνε να μπορεί να ανταπεξέλθει στους ρυθμούς της γηπεδούχου.   

Πλέον με αυτή την νίκη και έχοντας ακόμη ένα παιχνίδι, με τον Αία στην Κομοτηνή, η ομάδα της Ασπίδας πήρε την πρόκριση για την τελική φάση παρέα με τον Αστέρα Καβάλας.   Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Σπηλιώτης και Μπάμπης

Τα δεκάλεπτα: 18-29, 30-36 (ημίχρονο)  52-51 75-60 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Χ. Βαχαρίδης): Σιάκκας, Σαββίδης, Σαρίκος  13(3), Αρβανιτίδης, Χατζή Χαλήλ  8, Γκίκας  13(1), Καργίδης  2, Ζάρας, Κοτζαμπάσης  9, Τσολακίδης  17(1), Ματζάκος 2, Τσιλόγλου  11.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Β. Κεραμάρης): Παπαδόπουλος  5, Παναγόπουλος, Οικονόμου  12(1), Κεραμάρης, Χονδρογιώργος, Κιλινκαρίδης, Σιταρίδης  6, Ιωαννίδης, Κελεπεκίδης  5, Θεοδώρου  3, Σαϊνίδης, Πιστόλας  29.